İktidar değişmezse fiyatlar düşmez

CHP’li Özgür Özel: “Eğer iktidar değişmezse yoksulluk değişmez, fiyatlar düşmez. Hemen seçim lazım.”

İktidar değişmezse fiyatlar düşmez
banner127

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Manisa'da şu açıklamaları yaptı;

"Kara kışın ayazında kaldık. Havaların soğukluğu ve ayazı geçer. Ama bu hayat pahalılığı, bu yoksulluk bu kafayla yönetilirse bu ülkede geçmez. Bunu değiştirebilmek için Türkiye’nin her yerinde büyük yürüyüş gerçekleştiriyoruz.

Toplum artık halktan yana olanlar, çiftçiden ve emekliden, emekçiden yana olanlarla, patrondan yana olanlar arasında bir karar verecek. Biz köylünün, garibanın ve vatandaşın yanındayız. Birileri beşli çetenin, büyük müteahhitlerin vergi borçlarını silmenin peşinde. Vatandaşın 20 lira borcu olduğunda faizi uygulayanlar, sarı taksilere binip köylere gelenler, haciz yapanlar, traktörleri bağlayanlar, karakışta evdeki eşyaları haczedip götürenler vatandaşın derdinden anlamaz.

Vatandaşın derdini anlamayanla bundan sonra hiçbirimizin işi yoktur. Bundan sonra yolumuz hep beraber köylünün, çiftçinin, memurun, işçinin iktidarı kurmaktır. Onun için çalışacağız.

Artık otoban yapan müteahhitleri değil karnımızı doyuran köylüleri, çiftçileri destekleme zamanıdır. Bundan sonra kanunu uygulayarak hak edilen 8,5 milyar dolarlık destekleme çiftçiye dağıtılacak.

Kanun çıktığı günden bugüne kadar 300 milyar dolar bu hükümetin çiftçiye borcu var. Bu borcun onda birini dağıtsanız yüzü asık ve canı sıkkın bir çiftçimiz kalmaz. Ama çiftçinin hakkını yiyorlar, çiftçinin hakkını büyük zenginlere, ihracatçılara, fabrikatörlere, rantiyecilere peşkeş çekiyorlar. Bundan sonra yapılacak ilk seçimde kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak.

Yıllardır sırtına bindiğiniz bu çiftçi ‘uzun adam’dan hakkını alacak. İlk seçime kadar hepimiz elbette karnımızı doyurmak, ailemize bakmak için çalışacağız. Ama daha çok çalışmamız gereken bir husus çocuğumuzun yarınını kurtarmaktır. Ülkenin yarının kurtarmak için bu iktidarın yaptıklarını çevremize anlatmamız lazım.

Eğer iktidar değişmezse yoksulluk değişmez, fiyatlar düşmez. İktidar değişmezse ucuz mazot gelmez, desteklemeler yükselmez ve sürünmeye devam ederiz. Ama hep birlikte zor günlerden kurtulmak için çağırıyoruz. Hemen seçim. Önümüze sandığı getirin defterinizi dürelim. Bıktık artık."
 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2022, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30