MHP - CHP İttifakı olur mu?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel , MHP 'nin CHP ile diyalog kurmaya çalışması durumunda nasıl bir tepki verileceğine ilişkin bir soru üzerine, ''Böyle bir teklif olursa partinin ilgili organlarında tartışılır. Ancak CHP, dün olduğu gibi bugün de bir ittifak talebinde ya da telaşında değil.'' diye konuştu.

MHP - CHP İttifakı olur mu?
banner115

CHP'li Özel, katıldığı Yol TV Ana Haber bülteninde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP'nin CHP ile diyalog kurmaya çalışması durumunda nasıl bir tepki verileceğine ilişkin bir soru üzerine Özel şu şekilde cevap verdi:

Siyaset diyalog işidir. Böyle bir teklif olursa partinin ilgili organlarında tartışılır. Ancak CHP, dün olduğu gibi bugün de bir ittifak talebinde ya da telaşında değil. MHP, AK Parti 'nin istediği her şeyi yapıp sonunda hiçbir şey alamayan ve üstüne kötü söz yiyen bir parti olarak yerel seçim bazında köprüleri atmış gözüküyor.

MHP'nin affedilmeyecek hataları, kusurları var. Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına kurmuş olduğu bu rejime kasteden anayasa değişikliği sürecinde, geçmişinde Atatürk düşmanlığı söylemleri olan, pek çok noktada Atatürk ve İnönü'nün hatırasına saygısızlık yapan bir partiye can simidi, koltuk değneği oldu. Karşılıksız destek verdi. MHP'nin kusurlarını kimse unutmasın. Düne kadar bahçesinde oynadıkları sarayda düştükleri durumdan sonra, CHP'nin peşine düşeceklerse, bu kişilerin rejime kasteden anayasa değişikliğinin mimarı olduklarını unutmayız."

CHP'NİN BAŞKA PARTİYLE İTTİFAK YAPMASI

Özel, CHP'nin ittifak yapıp yapmayacağına yönelik bir soru üzerine "Biz CHP olarak 81 milyonun oyuna talibiz. 81 milyonun desteğine, oy verebilecek olanın tamamının oyuna talibiz. Bu seçmenlerin geçmişte kime oy verdikleriyle ilgilenmiyoruz. Oy verdikleri partilerle bir pazarlık ya da ittifak arayışı sürdürmüyoruz. Amacımız doğru adayları belirlemek. Ankara 'yı da İstanbul 'u da birçok büyükşehri de alacağız. Onlar kendi dertlerine yansınlar. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin CHP'yi birileriyle birlikte gösterip, oradan kendince bir strateji üretme çabasını acziyet ve çaresizlik olarak görüyoruz. Korku bacayı sarmış, sıkıntılı durumda oldukları belli. Yerel yönetim stratejileri şu: 'CHP, HDP ile görüşüyor diyelim, milliyetçi seçmen oy versin.' 16 yıldır ülkeyi yöneten bir partinin seçim stratejisi buysa, bu sefer bu iş bitmiş demektir" ifadesini kullandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30