Muharrem İnce'den Yerel Seçim Şartı

CHP 'de  İstanbul  adayı için  Muharrem İnce  sesleri yükselirken, İnce'den de 'Üyelerle ön seçim olursa adayım' mesajı geldi.  Cumhurbaşkanı  ve  AK Parti  Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan  ile  MHP  Genel Başkanı  Devlet Bahçeli 'nin, yerel seçimde ittifak  olmayacağına ilişkin açıklamaları CHP tarafından yakından izlendi.

Muharrem İnce'den Yerel Seçim Şartı
banner115

Yerel seçimde ittifak olmamasının özellikle büyük kentlerde CHP'li belediye başkanı çıkarma şansını artırdığı değerlendirildi.  Siyasi gelişmeleriyakından izleyen ve ofisinde bütün gün çalışmalar yürüten Muharrem ince,  Sözcü Gazetesi 'nden  Saygı Öztürk 'e konuştu. 

"SANDIK KURULMAZSA KAZANMA ŞANSIMIZ DÜŞER"

Siyasetteki son gelişmeleri değerlendiren İnce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olabileceğini şöyle açıkladı;  "Ön seçim için sandık kurulursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için varım. Sandık kurulmazsa kazanma şansımız düşer. Sandığın kurulması ise partimizi harekete geçirir. Yapılması gereken şu: CHP'nin İstanbul örgütünde 250 bin kayıtlı üyesi var. Üyelerimizi ayağa kaldırmalıyız.       

"ADAYINA SAHİP ÇIKAR"

Partimizin üyesi, 'Benim adayım' diyecek ve ona sahip çıkacak, kazanması için çaba gösterecek. Bu yüzden ön seçim için sandık olmalı. Bu seçimin, hakim gözetiminde olması da şart değil. İlçe başkanlıklarımıza sandık konabilir. Bütün üyeler oy kullanır. Bu durum, parti tabanını da ayağa kaldırır, hareketlenir. Ön seçim sonucu çıkacak adaya parti üyeleri sahip çıkar, 'Benim adayım' der. Seçim döneminde onunla birlikte sahaya inerler. 250 bin üyeden en az 150 binin sahalarda olacağını tahmin ediyorum. Seçim kazanmanın da partililerin sahaya inmesinden geçtiğini biliyorum. 

"CHP GELENEKLERİNE GERİ DÖNMELİ" 

Ön seçim için sandık kurulması CHP'nin geleneğinde vardır. 1989 seçimlerinde İstanbul Belediye Başkanlığı için  Nurettin Sözen , CHP'nin tek adayı olmasına rağmen, ön seçim yapılmıştı. CHP, geleneklerine geri dönmeli. Ben adaylık için ön seçim sandığının kurulmasının taraftarıyım. Partili olarak yol gösteriyorum. Sorumluluk makamında olanlar, ön seçim sandığı konulmazsa ne oluru da düşünmeli.    AKP  ile MHP arasında yerel seçim ittifakının olmayacağı kesinleşti gibi. Bunun CHP'ye getirisi-götürüsünü konuşmaya gerek yok. CHP, geleceğini stratejisini başka partilerin stratejilerine bağlamamalı, kendi stratejisini geliştirmeli.   

"SİYASETİN TARTIŞMA ZEMİNİ SOKAKLARDIR MEYDANLARDIR"

Muharrem İnce siyasetten çekilmediğini söyleyen İnce "TBMM'de gensoru yok güven oylaması yok, bütçe yok, sözlü sorulara cevap yok. Bakanlar yok. Artık tartışma zemini meydanlar olmalı. Siyasetin tartışma zemini sokaklar, meydanlardır." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30