Perşembenin gelişi, Çarşambadan belliydi

Faik Öztrak: "Ortada çok büyük bir yönetim krizi var. Perşembenin gelişi, Çarşambadan belliydi. Depoda yeterli gaz olmadığı için, Sanayicimizi kış gününde gazsız, Elektriksiz bıraktılar."

Perşembenin gelişi, Çarşambadan belliydi
banner127

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

Türkiye’miz; Gence düşman, Kadına düşman, Sanata ve sanatçıya düşman, Tabiata düşman, Sevgiye, saygıya düşman, Adalete ve hukuka düşman, Hoşgörüye düşman, Eleştiriye düşman, Şarkı sözlerine, Atasözlerine düşman, Milletini dilini kopartmakla tehdit edecek kadar gözü dönmüş, Bir ucube yönetim elinde savrulup, duruyor.

Bu ucube rejim ülkemizi yönetemiyor. Cebimizi boşaltıyor.

“Açız! ” feryatları, Artık camilerimizden yükseliyor. Ülkemizde korku duvarları çoktan yıkıldı. Bu nedenle de kralcılık oynayanların yüreklerini, İktidarı kaybetme korkusu iyiden iyiye kapladı.

Artık herkes biliyor ve görüyor: “Kral çıplak!” Üstatlarının, “Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın; Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın!” Dizelerinde dile getirdiği gibi, Bu tek kişilik ucube rejim, Düşmansız var olamıyor. “Korkulur olmak, Sevilir olmaktan daha güvenlidir” Taktiğinden medet uman bu meflûç yönetim, Kendinden olmayanı düşmanlaştırarak, Kin ve nefret tohumları ekerek, Kendi beceriksizliğini, Kendi kifayetsizliğini örterim sanıyor. Bunun için milleti birbirine düşmanlaştırmaya, Milleti tehdit etmeye, korkutmaya oynuyor.

Bu beceriksiz yönetim; Televizyoncunun “haber yorumuna” karışarak, Sanatçının “sahne kostümüne” takarak, “Şarkı sözünden” nem kaparak, Vatandaşa yaşattığı zulmü gizlerim zannediyor. Bir sanatçıyı, Hem de Yüce Allah’ın mabedinde, “Dilini kopartmakla” tehdit edecek kadar gözü dönebiliyor.

Bir gazeteciyi kendine hakaret ettiği gerekçesiyle, Hukuk dinlemeden, Gece yarısı tutuklayarak, Millete gözdağı vermeye kalkıyor. “Elinde sadece çekiç olan, Gördüğü her şeyi çivi sanırmış.” Ama dediğimiz gibi, Bu ülkede korku duvarları çoktan yıkıldı. Milletimiz o sınırları çoktan aştı.

Böyle bir skandalla, Cumhuriyet tarihimizde ilk defa karşılaşıyoruz. Ortada çok büyük bir yönetim krizi var. İran’dan gelen doğal gazda, Hemen hemen her kış sorun yaşanır. Ama bu nedenle, Tüm Türkiye’de üretimin durdurulduğuna, İlk kez şahit olduk. Buna şaşırdık mı? Hayır! Perşembenin gelişi, Çarşambadan belliydi. Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere, Geçtiğimiz Ağustos ortasından bu yana Bu kibirli yönetimi uyardık. “Önümüzde kara bir kış var. Doğal gaz depolarında yeterince gaz yok” dedik. “Böyle giderse kış günü ya gazsız kalacağız, Ya da çok yüksek maliyete katlanacağız, Tedbir alın” dedik. 54’e düşmüştü. Bugün itibariyle doluluk oranı sadece yüzde 27’dir. Oysa 2018 ve 2019’un Ocak aylarında, Depolarımızın yüzde 80’i, 2020 Ocak ayında yüzde 60’ı, 2021 Ocak ayında ise yüzde 57’si doluydu. İşin ilginç yanı… Biz bu verileri dillendirmeye başlayınca, EPİAŞ gün gün açıkladığı, Depolanan gaz rakamlarını, Birden bire yayımlamayı bıraktı. En son veri, 18 Ocak 2022 tarihinde kaldı. Her işlerinde bir karartma, Her işlerinde bir hinlik… Ve tabi sonunda kapatma ve keşmekeş. Daha dün trollerine, “ Karadeniz’de gaz bulduk, Kombilerinizi yaz günü de açın” dedirtenler, Bugün depoda yeterli gaz olmadığı için, Sanayicimizi kış gününde gazsız, Elektriksiz bıraktı."

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2022, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30