Savaş karşıtı adımları doğru buluyoruz

CHP'li Ünal Çeviköz: "Gerilimin bir savaşa doğru evrilmemesi için yürütülen diplomatik temasları önemli buluyor ve destekliyoruz. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne duyduğumuz saygıyı bir kez daha vurgulamak isteriz."

Savaş karşıtı adımları doğru buluyoruz
banner115

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz, Ukrayna gerilimi hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Çeviköz'ün açıklaması şöyle:

"Ukrayna ve çevresinde 2014 yılından bu yana süren ve son zamanlarda sıcak bir çatışma riski doğuracak şekilde yükselen gerginlik tüm dünya tarafından endişe ile izlenmektedir. Sorunun diplomatik yollardan ve diyalog ile çözülmesi için gösterilen çabalar ve yapılan girişimlerin sonuç vermesi ve Karadeniz havzasında istenmeyen bir gelişmenin yaşanmaması umulmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sorunları tahkim edici değil, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimin çözülmesi için dönemsel olmayan, tutarlı ve barışçıl politikalar yürütülmesini savunuyoruz. Bu nedenle, Doğu Ukrayna’daki durum konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından da barışçı çözüm için onaylanan çerçeve anlaşma olan Minsk Anlaşmaları’na tüm ilgili tarafların uygun hareket etmesini gerekli görmekteyiz.

Gerilimin bir savaşa doğru evrilmemesi için yürütülen diplomatik temasları önemli buluyor ve destekliyoruz. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nun faaliyetlerinin hiç bir engelleme ile karşılaşmadan yürütülmesine imkan sağlanması bu açıdan büyük önem taşımaktadır.

Uluslararası hukukun temel prensiplerinden olan ülkelerin bağımsızlığı, egemenliği ve uluslararası tanınmış sınırların kuvvet kullanarak ihlal edilemezliği ilkeleri, uyuşmazlıkların barışçı yollarla çözümü arayışlarında uyulması gereken temel unsurları oluşturmaktadır. Bu anlayışla, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne duyduğumuz saygıyı bir kez daha vurgulamak isteriz."

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2022, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30