Toplama kamplarının hesabı sorulacak

Batılı 15 ülkenin Çin'deki Büyükelçileri, Doğu Türkistan'daki artan baskılara dikkat çekmek için iş birliği içerisinde Doğu Türkistan'ın sömürge valisiyle görüşme talebinde bulundular.

Toplama kamplarının hesabı sorulacak

URÜMÇİ 

Kanada'nın öncülüğündeki 15 Batıbüyükelçi Doğu Türkistan'daki baskıların boyutu hakkında bölge yetkilileriyle görüşme talebinde bulundu.

Kanada, Fransa, İsviçre, Hollanda, Almanya, Avustralya, İrlanda, İsveç, Belçika, Norveç, Estonya, Finlandiya ve Danimarka'nın Çin'deki büyükelçileri, Doğu Türkistan'ın sömürge valisi Chen Quanguo ile görüşmek istediklerini bildirdiler. Büyükelçiler Batı basınınında sıkça dile getirilen Doğu Türkistan'daki akıl almaz baskıları ve toplama kamplarını dile getirmeyi hedefliyor.

Bilindiği gibi Doğu Türkistan'a Ağustos 2016'da atanan vali Chen Quanguo baskıları en üst seviyeye çıkarmış durumda.

15 ülkenin büyükelçisinin ortak işbirliğinin sonucu olan bu girişim Çin'i oldukça endişelendirdi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying büyükelçileri "görevlerini ve hadlerini aşmakla" suçladı.

Son verilere göre Doğu Türkistan'da Nisan 2017'den beri açılmakta olan toplama kamplarında en az 1 milyon Uygur ve Kazak Türk'ünün bulunduğu belirtiliyor.

Batılı ülkeler konu hakkında harekete geçse de Türkiye dahil bir çok Müslüman ülkenin konu hakkında sessizliğini koruması dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2018, 23:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
BÖRÜ
BÖRÜ - 5 yıl Önce

Çin devleti tarafından uygulanan bilinçli asimile ve işkence uygulanmaktadır. İnsan hakları naraları atan sözde hümanist batı 3 maymunu oynuyor yazıklar olsun.

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30