Türk tarihine damgasını vurmuştu!

Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı Tomris'in hayatı beyaz perdede! Yönetmenliğini Akan Satayev’in yaptığı ve senaryosunu Aliya Nazarbayeva ve Timur Zhaksylykov ikilisinin kaleme aldığı Kazak filmi Tomris'ten altyazılı ilk fragman paylaşıldı.

Türk tarihine damgasını vurmuştu!

Saka Türkleri’nin başına geçerek Pers İmparatorluğu’nu yenen, Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı Tomris Hatun’un hayatını ve zaferlerini anlatan “Tomris” filminin başrollerini Almira Tursyn, Adil Akhmetov, Erkebulan Dairov, Berik Aytzhanov, Satybaldu Azamat, Aizhan Lighg ve Ghassan Massoud paylaşıyor.

Akan Satayev’in yönettiği Kazakistan yapımı film, vizyona girdiğinde büyük yankı uyandırarak yüzbinlerce sinemaseveri salonlara çekti. Önemli bir başarıya da imza atan “Tomris”, aynı zamanda bu yılki Altın Küre Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde yarışma listesine girdi. Kıvrak zeka, askerî deha ve Türk kadınının gücü: Tomris

M.Ö. 6. yüzyılda, kocasının ölümüyle tahta geçmek zorunda kalan Tomris Hatun, askeri dehası, kıvrak zekası, taktiksel ve politik becerileriyle dağılmakta olan İskit-Saka İmparatorluğu’nu yeniden Orta Asya’nın hakimi yaptı. Ordusuna komutanlık ettiği savaşta, devrinin en güçlü devleti Pers İmparatorluğu’nu yenerek Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Binlerce yıllık Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı Tomris Hatun’un hayatını konu alan Kazakistan yapımı “Tomris” filmi, 10 Nisan’da ülkemizde vizyona girecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2020, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30