Bir fili 8 saniyede öldürebilir!

Antalya Kaçakçılık mücadele ekipleri, 34 cam tüpün içerisinde, 30 milyon TL değerinde, toplam 113,19 gram kobra zehri ele geçirdi. Tek damlasıyla bir fili sekiz saniyede öldürebilen kobra zehri dünya üzerindeki ikinci derecedeki etkili zehir olarak biliniyor

Bir fili 8 saniyede öldürebilir!
banner115

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önemli bir istihbarat bilgisine ulaştı. Ulaşılan bilgileye göre, ülkeye kaçak yollarla sokulan kobra zehrinin satışı için Antalya’ya getirilmişti. Çalışma yapan polis, A.T. adlı şüpheliyi belirledi. Şüpheli takibe alınmaya başlandı.

30 MİLYON DEĞERİNDE 

Habertür’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Çalışmanın ardından şüphelinin aracı Muratpaşa ilçesinde durduruldu. Arabada yapılan aramada 34 cam tüplerin içerisinde, 30 milyon TL değerinde, toplam 113,19 gram kobra zehri bulundu. Şüpheli A.T. gözaltına alındı.

DÜNYA ÜZERİNDE İKİNCİ DERECE ETKİLİ ZEHİR

Tek damlasıyla bir fili sekiz saniyede öldürebilen zehir, dünya üzerindeki ikinci derecedeki etkili zehir olarak biliniyor. Yılan zehirleri damar daraltıcı ve kanamayı durdurucu ilaç yapımında, sara hastalığı ile eklem iltihaplanması tedavisinde kullanılabiliyor. Kanser hastalarına verilen kemoterapi ilaçlarının içinde de yılan zehri bulunuyor.

KOBRA YILANI ISIRAN AREF ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ

Sihibrazlık gösterileriyle tanınan İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri’yi, 5 ay önce Antalya’da kobra yılanı ısırmıştı. Özel uçakla Mısır’a götürülerek tedavi altına alınan Arif, ölümden dönmüştü.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2018, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30