Erdoğan, kabine toplantısından beklenen müjdeleri sıraladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında 2022 yılının son Kabine toplantısı Beştepe’de gerçekleşti. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT, Karadeniz gazı, çiftçi müjdelerini sıraladı.

Erdoğan, kabine toplantısından beklenen müjdeleri sıraladı
banner115

 Saat 15.00’te başlayan ve yaklaşık 3 saat 45 dakika süren Kabine toplantısında, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), memur ve emekli zammı, Erdoğan’ın açıklayacağı Karadeniz gazı müjdesi gibi konular görüşüldü. Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin yakında tamamlanacağını belirterek, “Arzumuz EYT’yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak” dedi. Cumhurbaşkanı ayrıca Karadeniz’deki Çaycuma-1 sahasında yapılan sondajda 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulunduğunu duyurarak, “Karadeniz’deki gaz rezervimiz yeni keşfimizle birlikte 710 milyar metreküpe ulaştı” diye konuştu. Konuşmasında değindiği konular ise şöyle;

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI
“Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız.

EYT’Yİ YILBAŞINDAN ÖNCE GÜNDEMDEN ÇIKACAK
Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. Arzumuz EYT’yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak.

FIRSATÇILIK PEŞİNDE KOŞANLARI AFFETMEYECEĞİZ
Ülkemizin tüm potansiyelini sonuna kadar kullanıyoruz. Küresel krizin etkilerine bağlı fiyat artışlarının tüm kesimlerin kayıpları telafi edip, üstüne çıkana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Girdi maliyetlerin artışların üstünde yapan fırsatçılık yapanları asla affetmeyeceğiz. Bu hukuki olduğu kadar ahlaki zeminde de yürütülmek durumundadır. Mal ve hizmetlerin üzerinde çok artışlar yapılması, kısa vadede kazandırıyor gibi gözükse de orta ve uzun vadede kaybettirecek yaklaşımdır. Fırsatçılar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir.

AMACIMIZ 2024’TE TEK HANELİ ENFLASYON
Enflasyonu 2023 sonuna kadar yüzde 30’un altına düşürmek istiyoruz. Amacımız 2024’te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmak.

GÜVENLİK HATTIMIZDA YENİ ADIMLAR ATACAĞIZ
Suriye’de ülkemize yönelik tehditleri tamamen yok etmek için 30 kilometre derinliğindeki güvenlik hattımızdaki boşlukları kapatacak, yeni adımlar atacağız. Terör örgütünün silahlı kapasitesi yanında güç ve destek aldığı tüm kaynaklarını tüm altyapısını imha edecek yeni bir mücadele safhasına geçeceğiz.

KARADENİZ’DE 58 MİLYAR METREKÜPLÜK KEŞİF
Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti. Verilerin analizi neticesinde daha önce ilan ettiğimiz 540 milyar metreküplük rezervimiz, 652 milyar metreküp olarak revize edildi. Karadeniz’deki gaz rezervimiz Çaycuma-1’deki yeni keşfimizle birlikte 170 milyar metreküp artarak toplam 710 milyar metreküpe ulaştı. Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazın bugünkü rakamla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. Yeni keşfimiz bölgeye komşu diğer jeolojik sahalardaki benzer keşiflerimize kapı aralayacak. En kısa zamanda yeni sondajlara başlayacağız. Onun için 2023 çok önemli. 85 milyon hep birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük değerini ülkemize kazandırmanın gururu ve mutluluğu içindeyiz.

ÇİFTÇİYE SABİT FİYAT MÜJDESİ
Gübre ve yem fiyatlarını nisan sonuna kadar sabitliyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bazı kimyevi gübre çeşitlerinde yüzde 13’e varan, karma yemde de yüzde 5’e varan indirim yapacak.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ YILBAŞINDAN ÖNCE YAPILACAK
Ocak ayının ilk haftası 3 milyon hak sahibine toplamda 13 milyar lira olarak yapılacak Aile Destek Programı ödemelerini yılbaşından önceye çekiyoruz.

5 YAŞ GRUBUNDA OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 99’A ÇIKTI
Geçtiğimiz yıl eğitimde yeni dönem hazırlıkları için ilk kez tüm okullarımıza doğrudan 7 milyar lira bütçe gönderdik. 2200 köy yaşam merkezi açtık. Okul öncesi eğitim seferberliğinde 6 binin üzerinde yeni ana okulu açarak 5 yaş grubundaki okullaşma oranını yüzde 99’a çıkardık.

KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ MECLİS’TEN GEÇECEK
Kadına ve sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesiyle ilgili hazırladığımız yasa değişikliklerinin Meclis’ten geçmesini temin ettik. Darbe dönemlerinin sembollerinden Diyarbakır Cezaevi’ni kapatarak müze ve kültür merkezi haline dönüştürecek çalışmalara başladık. Binin üzerinde yeni hakim ve savcının atamasını yaptık.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30