Onurhan Uyanık: Yeniden 1.Lig’e yükseltmek istiyoruz

“GÜÇLÜ BİR ONURHAN İZLETMEK İSTİYORUM”

Kariyer hedeflerinden ve kendisinden bahseden 18 yaşındaki oyuncumuz, “Duran topları etkili kullanmak için çaba gösteriyorum. Her antrenmanın ardından 50-60 adet şut çekmeden soyunma odasına gitmem” dedi.

9 YILDIR ESKİŞEHİRSPOR’DAYIM

İlk olarak kendini tanıtan Onurhan Uyanık, “Babamın mesleği gereği ailem Malatya’da yaşıyormuş. 2002 yılında Malatya’da doğdum. Ben çok küçükken Eskişehir'e gelmişler. Eskişehir’de doğmadım ama kendimi bildim bileli Eskişehir’de yaşıyorum. Abim Sağlıkspor’da futbol oynuyordu. Ben de onunla birlikte Sağlıkspor’da futbola başladım. Daha sonra 2003 yılında Ahmet Karaçöl ve Yasin Söğüt hocalarımız beni beğendi ve Eskişehirspor kariyerim 11 yaşımdayken başlamış oldu. Akademi takımlarının tüm yaş kategorilerinde forma giydikten sonra 2019 yılının Temmuz ayında profesyonel sözleşme imzaladım” dedi.

İLK KEZ CİZRESPOR MAÇINDA OYNADIM

A Takım formasını ilk kez bu sezon giydiğini ifade eden Onurhan, “Profesyonel sözleşme imzaladım ama 2019-2020 sezonunu U19 takımında geçirdim. A takımda ilk maçıma bu sezon çıktım. Antrenman maçlarından birinde İlhan Var hocamız beni beğenmiş. Cizrespor maçının son yarım saatinde bana da forma şansı verdi. Eskişehirspor kariyerimin ilk profesyonel maçına Cizrespor ile oynanan kupa maçında çıkmış oldum. Yıllarca hayalini kurduğum bir an gerçekleşiyordu ve ben o ana hazırdım. Heyecanlanmama rağmen sahaya çıktım ve takımım için elimden geleni yaptım. Maçı da geriden gelip kazanmıştık ve gerçekten çok mutlu olmuştum. Daha sonra da Giresunspor ile deplasmanda oynadığımız maçta ilk kez bir lig maçında forma giymiş oldum” ifadelerini kullandı.

HERKES SORUMLULUKLARININ FARKINDA

Takımda herkesin sorumlulukların bilincinde olduğunu söyleyen oyuncumuz, takım içerisindeki arkadaşlık ortamı ile ilgili olarak da, “A takıma yükseldiğimizde takımdaki abilerimiz bize sıcak ve samimi davrandılar. Herkes Eskişehirspor için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bana ilk hoş geldindiyen Onur Bayramoğlu olmuştu. Furgan Polat ve Bedirhan Altunbaş da bize çok yardımcı olmaya çalışıyor. Takımda herkes sorumluluklarının farkında. Ben en çok 2002 doğumlu oyuncular ile vakit geçiriyorum. Emre Kuday, Göktuğ Kaan Ünüvar, Emir Yıldız, Arda Okumuş, Melih Nezir ilk aklıma gelenler” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK FORVET ARKASINDA VERİMLİYİM

Onurhan Uyanık görev aldığı mevkileri ise, “Ön libero, orta sahanın ortası ve forvet arkası olarak söyleyebiliriz. En çok forvet arkasında görev yaptığımda verimli olduğumu düşünüyorum. Altyapı takımlarında 9 yıl forma giydim, kalecilik ve defans hariç tüm pozisyonlarda görev yaptım diyebilirim. İlhan Var hocamız da beni sol açık pozisyonunda kullanmıştı” dedi.

ÇOK NET BİR HEDEFİM VAR

Kariyer hedeflerini ve hayallerini ise genç oyuncumuz, “Çok net bir hedefim var. Her yıl düzenli olarak şampiyonlar liginde boy gösteren bir Avrupa kulübünün başrol oyuncularından birisi olmak. 10 numara pozisyonunda görev yaptığım için en kilit oyunculardan birisi olmam gerekiyor. Hedeflerimi bu şekilde oluşturdum. A Milli Takımda oynamayı çok istiyorum. Ülkemizi, o ay yıldızlı forma ile Avrupa Şampiyonaları’nda ve Dünya Kupaları’nda temsil etmek istiyorum” şeklinde anlattı.

YÜKSELİŞE GEÇEN BİR ESES OLACAK

Onurhan, Eskişehirspor kariyerindeki hedeflerini de anlatarak, “Eskişehirspor’un ait olduğu yer kesinlikle Süper Lig. Bir gün yeniden Süper Lig’de oynayacağına canıgönülden inanıyorum. Önümüzdeki sezondan itibaren artık yükselişe geçen bir Eskişehirspor olacağı düşünüyorum. Şampiyonluğa oynayan bir takım haline gelip, o takımın başrol oyuncularından birisi olmak istiyorum. İlk hedefim Eskişehirspor’da ilk 11 oyuncusu olmak. Daha sonra hem kendimi geliştirip, hem de takım olarak çok iyi maçlar çıkararak takımımızı yeniden 1.Lig’e yükseltmek istiyoruz” dedi.

BENİM ANTRENMANLARIM DAHA UZUN SÜRÜYOR

Yetenekli oyuncumuz kendini geliştirmek için çok çalıştığını söyledi ve sözlerini, “Kendimi geliştirmek için çok çalışıyorum. Fiziksel olarak çok daha iyi olmak istiyorum. Antrenmanlardan sonra ekstra çalışmalar yapıyorum. Eskişehirspor taraftarlarına güçlü bir Onurhan izletmem lazım. Duran toplar konusunda kendimi daha iyi seviyelere getirmeye çalışıyorum. Duran topları etkili kullanabilen bir oyuncu olmak için çaba gösteriyorum. Her antrenmanın ardından 50-60 adet şut çekmeden soyunma odasına gitmem. İdol olarak gördüğüm oyuncuların maçlarını ve videolarını izleyerek yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Neymar ve Ronaldinho’nun hayranıyım” şeklinde sonlandırdı.

ESKİŞEHİRSPOR TARAFTARLARI BENCE 1 NUMARA

Eskişehirspor taraftarlarına hayranlığını ise Onurhan, “Eskişehirspor taraftarları kesinlikle bu ülkenin en iyi taraftarlarından birisi. Bana göre 1 numaralar. Henüz onların önünde maça çıkmadım ama tribünde çok maç seyrettim. Saha kenarında top toplarken maçlardan çok onları izlediğimiz de olmuştur. Eşi benzeri bence yok. Kulüp hangi ligde olursa olsun, puan durumunda ne yazarsa yazsın inanılmaz derece sahip çıkıyorlar. Onlar var olduğu sürece Eskişehirspor da var olacaktır. Pandemi sona ersin de tribünleri dolduralım diye can atan taraftarlar görüyoruz. İnşallah bir gün onların doldurduğu tribünler önünde maça çıkacağız ve zaferlere koşacağız. O günün geleceği güne kadar sıkı bir şekilde çalışmaya devam etmek gerekiyor” sözleriyle anlattı.

COVID-19’A İKİ KEZ YAKALANDIM

Son olarak atlattığı karantina süreçlerinden bahseden Onurhan Uyanık, “Ben iki kez Covid-19’a yakalandım. Arasında beş ay gibi bir süreç var. İlk karantina sona erdikten iki gün sonra maça çıkmıştım. Sıkıntısız bir dönem olmuştu. İlhan Var hocamız tam bana daha fazla forma şansı vermişti, takımda daha fazla forma giymeye başladım ki yapılan bir test pozitif çıktı ve yeni bir karantina süreci başladı. Sağlık açısından çok fazla sıkıntı yaşamasamda takımdan uzak kalmak, takımıma yardımcı olamamak beni üzmüştü. İnşallah ülke olarak, insanlık olarak bu pandemi sürecinden en kısa sürede kurtuluruz” dedi.

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30