Kendi mezarlarını kazdırdılar

Sivas 'ın İmranlı  ilçesine bağlı Kuz köyünde yaşayan Zorlu çifti, ''Kış aylarında bizim köyümüzde 1-2 metre kar yağar. Yollar kapanır. Kış aylarında ölürsem beni de buraya getiremeyebilirlerdi.'' diyerek hayattayken kendi mezarlarını kazdırdı.

Kendi mezarlarını kazdırdılar

Dursun Zorlu (82) ve Selvi Zorlu (80), kazdırdıkları mezarların üzerini bir kapak ile örterek kimseye yük olmamak için her iki mezarı da defne hazır hale getirdi.  

 "ÖLÜNCE KOMŞULARA YÜK OLMAMAK İÇİN MEZARIMI KAZDIRDIM"  

Yaklaşık 60 yıllık mutlu bir evlilikleri olduğunu belirten çift, mezar yerini belirlerken de hassas davrandı. Çift, mezarlarını hem Selvi Zorlu'nun baba evinin bulunduğu komşu köyü hem de yaşadıkları Kuz köyünü gören hakim bir tepede kazdırdı. Dursun Zorlu, bölgede kış şartlarının zorlu geçmesinden dolayı kış aylarında gerçekleşebilecek olası bir vefat durumunda konu komşuya yük olmak istemediklerini belirterek, "Ölüm hepimiz için. Yakın mı uzak mı bilmiyoruz. Kış aylarında mı öleceğiz yaz aylarında mı bilmiyoruz. Kış aylarında bizim köyümüzde 1-2 metre kar yağar. Yollar kapanır. Kış aylarında ölürsem beni de buraya getirmeyebilirlerdi. Ben de sağlığım yerindeyken kendi imkanlarım ile benim ve eşimin mezarını burada kazdırdım." dedi.            

''ÖLÜNCE KİMSEYE YÜK OLMAMAK İÇİN BUNU YAPTIK''

  Selvi Zorlu ise, "Ben eşimden razıyım. Rabbim de ondan razı olsun. İkimizin de mezarı yan yana. Yaklaşık 60 yıldır evliyiz. Mutlu bir hayatımız oldu. Ölünce kimseye yük olmamak için bunu yaptık" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2018, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30