Yüz Yüze Eğitimde 2+5 Günün Önemini Farketmeliyiz

MEB’in 2 gün yüz yüze eğitime geçilmesi kararı ile birlikte özel ve devlet okulların izin verilen sınıflarında yüz yüze eğitimlere başlandı. Bu süreçte gördük ki en önemli üç şey maske, mesafe ve hijyen oldu. Okullarda bir önemli konu da okulun toplam mevcuduydu. Toplam okul mevcudunun düşürülmesi mümkün olmayacağı için, filiasyon sayısının aşağı indirilmesi planlanarak, iki günlük yüz yüze eğitim sürecinde gruplar günler arasında bölündü. 

Şu ana kadar geçirdiğimiz ve araştırarak edindiğimiz bilgiler çerçevesinde okulların iki gün yüz yüze eğitimlerini planlarken okulun toplam mevcudunun yarısının iki gün, diğer yarısının da diğer iki gün okulda yüz yüze eğitime devam etmesi filyasyonun azalmasını sağladı. 

Bir çok okul 2 gün yüz yüze eğitimi uygularken bir gruba Pazartesi-Perşembe, diğer gruba Salı-Cuma eğitim verdi. Çarşamba günleri ise okulların temizliğine ayrıldı. Oysa ki öğrencilerin temaslı takibinin daha iyi yapılması için günler arka arkaya gelecek şekilde planlanmalıdır. Bir grup Pazartesi-Salı, diğer grup Perşembe-Cuma okula gelmelidir. Pazartesi-Salı okula gelen öğrencilerin bir sonraki okula gelişi için aradan 5 gün geçecektir. Virüsün semptom gösterme süresinin 4-5 gün olduğu göz önüne alındığında, bu geçecek 5 günlük sürede öğrencilerin takibi daha iyi yapılacak ve sonraki haftaya kadar sınıfta pozitif vaka olup olmaması daha iyi takip edilebilecektir. Bu sebeple ara tatilden sonra okulların yüz yüze eğitimlerini planlarken grupların günlerini hafta içerisine dağınık dağıtmaları yerine 2 gün arka arkaya olacak şekilde düzenlemelerini öneriyoruz.

YORUM EKLE

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30