Fransa bu ilacı tartışıyor!

Bir ilaç son günlerde Fransa’da en çok konuşulan konu oldu. Sıtma ve romatizmal durumları tedavi etmek için yaklaşık 70 yıldır kullanılan bu ilacın koronavirüs konusunda da etkili olabileceği iddia edildi.

Fransa bu ilacı tartışıyor!
banner127

Yapılan bir klinik deneyin ardından bu ilacın koronavirüs üzerinde etkili olabileceği iddiaları ortaya konuldu. Bu iddialar Fransa’da 20 bini bulan hasta için umut ışığı oldu. Ülkede bu hastalık nedeniyle 860 kişi hayatını kaybetti. Fransız basınında çıkan haberlere göre bu ilacı 6 gün gibi bir süre kullananların yüzde 75’i olumlu sonuçlar aldı. Çıkan bu haberlerin ardından Fransız eczanelerinde bu ilaç tükenirken, bazı ilaç firmaları da fayda sağladığı ispatlanırsa milyonlarca bu ilaçtan üretip bağışlayabileceklerini açıkladılar. 

Konu ile ilgili konuşan bir Fransız Uzman şu yorumları yaptı;

“Bu ilaç umut verici görünüyor ancak koronavirüsü tam olarak çözebilmiş değiliz. Tam olarak neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmiyoruz. İnsanlar bu ilaca umut bağladı ama çok dikkatli davranmamız gerekiyor.

Çin ve Fransa gibi ülkelerde bu ilacın koronavirüs üzerindeki etkileri klinik ortamlarda araştırılmaya devam ediliyor. Ancak uzmanlar, ilacın koronavirüs üzerindeki etkinliği konusunda hala belirsizliklerin olduğunu ve bilinçsizce tüketilmemesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunuyorlar.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 03:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30