İpler geriliyor

2 Ekim'den beri kendisinden haber alınamayan  Suudi Arabistan 'ın muhalif gazetecilerinden  Cemal Kaşıkçı  ile ilgili  Riyad  yönetiminden yeni bir açıklama geldi.

İpler geriliyor
banner127

Riyad yönetimi, dün  Trump 'ın "Eğer öldürüldüğü tespit edilirse sert cezası olacaktır" sözlerine, "Ekonomik yaptırımlara aynı şekilde yanıt veririz" şeklinde bir açıklama ile cevap verdi.  

"MİSLİYLE YANIT VERİLECEKTİR"

Reuters 'ın son dakika haberi şeklinde geçtiği gelişmede, bazı yetkililer durum değerlendirmesi yaptı. Riyad yönetimine yakın kaynaklar Suudi resmi ajansı SPA'ya yaptığı açıklamada "Suudi Arabistan'ın herhangi bir yaptırıma misliyle yanıt vereceğini söylemek istiyoruz. Suudi Arabistan ekonomisi küresel ekonomi için hayati ve etkileyici bir konuma sahip. Suudi Arabistan bütün tehditleri reddediyor ve ekonomik yaptırım, siyasi baskı veya tekrar tekrar temelsiz suçlamalara boyun eğmeyeceğini açıklıyor" ifadesini kullandı.        

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Trump'ın bugün CBS televizyon kanalındaki 60 minutes isimli  TV  programına verdiği demecin tamamı yayınlanacak.  Türkiye  saati ile gece 03:00 sularında yayınlanacak röportajın kısa bir kısmı dün ortaya çıkmış ve Trump'ın, "Kaşıkçı'nın  İstanbul 'da öldürüldüğü doğrulanırsa Suudilere ağır bir ceza vereceğiz" dediği bölüm yayınlanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2018, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30