Öğrencilere dijital karne verilebilir

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırma gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu" dedi.

Öğrencilere dijital karne verilebilir
banner127

Bakan Ziya Selçuk, eğitim alanındaki koronavirüs tedbirleriyle ilgili, şunları söyledi:

"Geriye doğru baktığımızda işin büyük bir kısmında müsterih olduğumuzu söyleyebilirim. Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız. Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik."

"Dijital karne söz konusu"

"Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu" diyen Selçuk, liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabileceğini belirtti.

Bakan Selçuk, "Hiçbir şekilde sınav yok dersek bu, önümüzdeki 5-6 senenin eğitim sistemini felç etmeye yönelik bir şeye dönüşecek" dedi.

Selçuk, "15 Şubat'ta hangi gruplarda yüz yüze eğitime geçebiliriz, hazırlık yaptık. Açıklayabilmek için salgının seyriyle ilgili verileri görmeliyiz" diye konuştu.

"Aşı, eğitimi yüz yüze yapmamızın önünü açacak"

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Aşı, eğitimi yüz yüze yapmamızın önünü açacak" dedi.

Lisede öğrenciler sınav olacakları zaman her türlü tedbiri fazlasıyla alacakaları belirten Selçuk, bunu, LGS'de, başka durumlarda gösterdiklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30