20. yıl dönümü kutlandı!

Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi’nin 20. kuruluş yıl dönümü, gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısında kutlandı.

20. yıl dönümü kutlandı!
banner127

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Serpil Çamoğlu, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Serpil Çamoğlu, “Tepebaşı Sağlıklı Konseyi Genel Kuruluna hoş geldiniz. 20. yıl olduğu için bu kutlamayı bir şölen olarak yapmaya karar verdik. 1999 yılında kurulan konseyimiz, 2001 yılında Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’ın önderliğinde kuruldu, 2001 yılında Dünya Sağlık Örgütü’ne girerek küresel bir ağa katıldı ve uluslararası bir konsey haline geldi. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı çalışmalarından sonra Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurulmasına karar verildi ve Tepebaşı Belediyesi ile konseyimiz burada kurucu üye oldu. Konseyimiz bu anlamda ulusal ve uluslararası bir konsey. 20 yıldır çalışmalarımız devam ediyor. Ahmet Başkanımızın yolunda bu konseydeki çalışmalarımıza devam ediyoruz. 5 yıllık fazlar halinde çalışıyoruz ve dünya küreselleşmesinde, kentin sağlığında, ekolojik, kültürel, kırsal çalışmalar ve içinde birçok faktörün olduğu sağlıklı şehir olması için yapılan çalışmalar var. Bizler halen 6. fazı tamamlamış durumdayız. Tabi ki bu çalışmalara emek vermiş kişilerimiz var. Başkanımız Ahmet Ataç’ın büyük katkıları var. Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi, kendisinin bir çocuğu gibi, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar ise konuşmasında “Sağlıklı Kentler Birliği olarak yaptığımız çalışmaların, burada olduğu gibi iyi anlaşıldığını görmek bizleri mutlu ediyor. Bu gibi toplantılar bizleri motive ediyor. Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi’nin kuruluşu, Sağlıklı Kentler Birliği’nin kuruluşundan daha eski. Günümüzde kentlerde yerleşik yerel yönetimlerle sivil toplumu, kent gündemini belirlemek amacı etrafında birleştirerek çevre ve yaşam kalitesini değiştirmek için çalışan kent konseyi tanımına, sağlık tanımını da ekleyerek Sağlıklı Kent Konseyi olarak yola çıkıldı. Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi 2 yıl önce Bursa’da bizi ziyarete geldiklerinde, işlerini ne kadar ciddiye aldıklarını anlama fırsatımız olmuştu.  Örnek çalışmalarınızı sürekli takip ediyoruz ve diğer belediyelerimize tavsiye ediyoruz. Başta Ahmet Ataç olmak üzere sizleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise konuşmasında “Bizim bu işlere adım attığımız dönemde, Sağlıklı Şehirler’e girmek üzere formaliteler ve üye olmak çok zordu. Melih Savaş ile birlikte başlattık o işi ve nihayetinde üye olduk. İnanın o kadar çok sevinmiştik ki önemli bir şeyi başarmıştık. Tepebaşı Belediyesi’nin Avrupa’yla ilk tanışması da böylelikle oldu. Ama inanın, kimse de yanlış anlamasın, yurt dışında Tepebaşı Belediyesi’nden başka takip eden yok. Hep ciddiye aldığımız için hem Türkiye’de hem Avrupa’da Tepebaşı Belediyesi’nin sağlıklı şehirlerde ayrı bir yeri var. Yasayla kent konseyleri kurulmaya başlandı. Ama bizimki hem yerelde hem yurtdışı kaynaklı olduğu için farklı bir özelliği var. Sağlıklı şehrin her fazda koyduğu kriterler var, belirtilen dönemde muhakkak yerine getirmeniz gerekiyor. Bizim projelerimizin hepsini Köy Enstitüsü mantığı ile yaptık. Ama faz atlama kriterlerinde de aynı mantıkla yürümüşüz. Türkiye’deki ilk kurucu belediyeden birisi olduk. 10 tane kurucu üye belediye var, bunların ilk üçü Bursa, Tepebaşı ve Yalova. Tepebaşı halkının da bu işi ciddiye alması, bundan sonra daha iyi noktaya götüreceğin de en güzel göstergesi. Diğer illerden en büyük farklılığımız bu. Şu an Anadolu’da birçok şehirde insan göremezsiniz. Ama Tepebaşı’nda günün 2. hayatı başlıyor. Her yerde söylerim; kent bir organizma gibidir. Gece gündüz nefes alırsa yaşar. İnsanların sokakta bulunması, yaşaması çok önemli. Bu kentte nefes alıp vermek çok güzel. Temiz demokrasi rüzgarını içimize doldurmak çok güzel, sizlerle birlikte yaptık bize destek verdiniz. Biliyorum, destek vereceksiniz ve yine özgür bir kent, Cumhuriyet kenti olacağız” sözlerini kullandı.

Toplantıda konuşmaların ardından genel kurullarda şimdiye kadar seçilen, emeği geçen ve sonra da gönüllü olarak çalışmalara katılan yönetim kurulu üyelerine plaket takdim edildi. Etkinlik 20. yıl pastasının kesilmesi ile birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2019, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30