Bu su Eskişehir’e ne zaman gelecek?

Kazım Kurt, "Çifteler'den Eskişehir’e ne zaman su gelecek?” diye sordu. Yılmaz Büyükerşen, "İmzalanmış bir protokole rağmen bir hareket yaşanmadı. DSİ’nin 2022 bütçesinde de bu proje yer almıyor" diye yanıtladı. Murat Özcan da "Sorun ekonomik değil" dedi.

Bu su Eskişehir’e ne zaman gelecek?
banner127

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Genel Kurulu büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantıda Çifteler’den getirilecek su projesinin son durumu konuşuldu. Konuyu gündeme Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt taşıdı.

Kazım Kurt sorusunu şu cümleler ile sordu;
Bu yaz tüm ülkede olduğu gibi Eskişehir’de de gerçek anlamda bir kuraklık yaşandı. Önümüzdeki yıllar da kuraklık olayının yaşanma ihtimali çok fazla. Yetkililer bu konuda önemli uyarılar yapmaktadır. İçme ve kullanma suyu konusunda sıkıntılar yaşayabiliriz. Geçen sene Devlet Su İşleri ile bir protokol uygulayarak Çifteler’den su getirme girişiminde bulunmuştuk. 1 yıl geçti hala ses seda yok. Bu su Eskişehir’e ne zaman gelecek?”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bu soruya şu yanıtı verdi;
“Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bu işi protokole bağladı. Proje ile ilgili yatırım gerekiyor. Bugüne kadar da bu konuda bir hareket olmadı. İmzalanmış bir protokole rağmen bir hareket yaşanmadı. DSİ’nin 2022 bütçesinde de bu proje yer almıyor. Bugünkü ekonomik koşullar maalesef feci durumda. İmzalanmış bir protokol var ama bu proje bana göre sonraki bütçelerde de yer alır mı meçhul. Bu projenin bedelini de yatırımlarını da taksit taksit belediyemiz ödeyecektir. Merkezi hükümetin bütçesi ile yapabileceği bir proje söz konusu değildir.”

Söz hakkı isteyen Eskişehir BB ve Odunpazarı Ak parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan konu ile alakalı şu cümleleri kullandı;
“Bu yatırım projesi hepimizi heyecanlandırmıştır. Hükümetimiz Eskişehir’de bu sene aşağı yukarı 9 tane büyük baraj, gölet ve sulama kanalları projelerini hayata geçirmiştir. Bu konu ekonomik şartlar ile alakalı bir konu değildir. Bu konu sadece Eskişehir’i değil Çifteleri de ilgilendirmektedir. Protokolün imzalandığı günlerde 6,4 6,6 seviyelerinde dolaşan su seviyesinin bugünlerde 2 buçuklara düştüğünü görüyoruz. Bu konuda yaşanan sıkıntı su seviyesi ile alakalı olduğunu düşünüyoruz.”

 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2021, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30