Burhan Sakallı müjdeyi verdi!

Cumhur ittifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, ilçe ziyaretlerine Sarıcakaya ile devam etti. Sakallı, AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay ve AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile birlikte, Sarıcakaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Çam’ın seçim ofisi açılışını gerçekleştirdi.

Burhan Sakallı müjdeyi verdi!
banner127

Sarıcakaya yolu ile ilgili  konuşan Sakallı, “Birkaç gün önce, söz verdiğimiz gibi Alpu- Eskişehir yoluna başladık. Sarıcakaya yolunun da ihalesi, yer teslimi yapılmıştı. Ama orada orman alanı, sit alanı çıktığı için aksamıştı. Sarıcakaya yolunun yapımına nisan ayında başlıyoruz. Türkiye’de başlamış olan hiçbir iş yarım kalmaz. Sarıcakaya yolu da en kısa zamanda tamamlanmış olacak” dedi.

Sarıcakaya’da gölet yapımlarının tamamlanacağının müjdesini veren Sakallı, şunları söyledi: “Laçin Göletinin yüzde 40’ı tamamlandı, yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız. Dağküplü ve Çatacık göletlerini Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Dağküplü, Çatacık, Laçin göletlerini yaparsak 2020’den itibaren Sarıcakaya ve çevre illerimizde tarımsal sulama elektriksiz yapılacak. Hemşerilerimiz elektrik ücreti ödemeyecek. Elektrik ücreti, tarımsal faaliyetlerin en önemli girdilerinden biri, bunu beraberce çözmüş olacağız. Sulama Birliğinin yükünü hemşerilerimizin üzerinden alacağız. Bütün masrafları, Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğu üzerinde olacak. Mayıslar bölgesinde takip ettiğimiz jeotermal su kaynakları var. Bu su kaynağını Sarıcakaya’nın menfaatine nasıl değerlendirilmesi gerekiyorsa onu yapacağız.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 01:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30