Kadınlarımızın da iş sorununu çözeceğiz!

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık önemli açıklamalarda bulundu.

Kadınlarımızın da iş sorununu çözeceğiz!
banner127

Kadir Bıyık ES TV'de katıldığı programda, "31 Mart yerel seçimlerinde MHP'nin Eskişehir'de iki ilçede adayı vardı. Diğer ilçelerde Cumhur ittifakının ortağı olan AK Parti'nin adayları vardı. Bizler seçim sürecinde Cumhur İttifakının bireyleri olarak çalıştık, mücadelemizi verdik. İlçemizde başarılı olabildik. Büyükşehir bölümünde Burhan Sakallı Başkanımızın seçilmesi için çalışmalarımızı yürütmüştük ancak maalesef istediğimizi alamadık. Cumhur İttifakına inandık, başarılı olabileceğimize inandık. Vatandaşlarımız beni Çifteler Belediye Başkanlığına layık gördü.

Bu seçimlerin en başarılı partisi Milliyetçi Hareket Partisidir. Mevcut belediye sayımızı ikiye katladık diyebilirim. Bir çok il ve ilçede yeni belediyeler kazandık. Elbette kaybettiğimiz belediyeler de oldu. Genel Başkanımız çok isabetli adaylar tespit ettiği için partimiz böyle başarılı bir sonuç elde etti. Çok titiz çalışarak bu seçime girildi. İttifak ruhuna uygun bir süreç yaşandı. Üretken belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarımız bizden hizmet bekliyor. Bizler de beklentilerin farkındayız. Bizde gerçekleştireceğimiz çalışmalar ile beklentileri karşılamaya çalışacağız.

Seçim sürecinde köylerimizin tamamını gezdik. Ev ev dolaştık, vatandaşlarımızla sürekli görüştük ve toplantılar yaptık. İlçemizde yaşayan insanlarımızın ne tür sıkıntılar içerisinde olduğunu biliyoruz. Çöp probleminden su problemine kadar hepsinin farkındayız. Camii bakımından yeni parklar yapımına kadar belediyemizin tüm imkanlarını kullanarak vatandaşlarımıza hizmet götürmeye çalışacağız.

Çocuklar ve kadınlarımız için de projelerimiz var. İlçemizde yeni parklara ihtiyaç var. 6'sı kapalı olmak üzere 10 tane yeni park yapacağız. Kadınlarımız kış mevsiminde çocukları parka götüremediklerinden şikayetçiydiler. Kapalı park projemiz ile bu sorunu kalıcı olarak çözeceğiz.

Kadınlarımızı ön plana çıkartmamız gerekiyor. Onlara bir öncelik sağlamamız gerekiyor. Onlara meslek edindirme kursları ile meslekler edindirmemiz gerekiyor. Devletimizin KOSGEB adında uygulamaları var.  Hibeler ve krediler alarak onları ticarete, e-ticarete yönlendireceğiz. İlçemizde bir pasaj projemiz var. Hanımeli de denilen burayı yaptıktan sonra kadınlarımızın evlerinde ürettikleri eşyaları buralarda satabilmelerini sağlayacağız. Kadınlarımızın ilçe ve ev ekonomilerine katkı sağlaması için elimizden geleni yapacağız. İlçemize gelecek fabrikalardan birisi de tekstil fabrikası. Kadınlarımıza bu fabrika üzerinden de istihdam sağlanacaktır.

Çiftelerspor bizim gözbebeğimiz. Kendi yağında kavrulan ve ligde orta sıralarda yer alan bir kulübümüz. Çiftelerspor'un liglerde daha üst sıralarda yer alması gerekiyor. Belediyemizin futbol takımıdır bu sebeple maddi manevi elimizden geleni yapacağız.

Ben bir Eskişehirspor taraftarıyım. Eskişehir milliyetçisiyim. Mevcut Başkan Kaan Ay iyi dostumdur. Bizler belediyemizin ve şahsi imkanlarımızı sonuna kadar Eskişehirspor için kullanmaya çalışacağız. Yapmamız gereken neyse yapacağız. Kaan başkan ile de sürekli görüşüyoruz. Eskişehirspor'un şuan maneviyattan ziyade maddiyata ihtiyacı var. Çifteler Belediyesinin bütçesi Odunpazarı ve Tepebaşı kadar yüksek olmasa da bizim de çorbada tuzumuz bulunsun demeye çalışacağız. Safımızın belli olması lazım. İmkanlarımız doğrultusunda Eskişehirsporumuzun sürekli yanında olmaya çalışacağız.

Diğer ilçelerin Başkanları ile aramız gayet iyi. Siyaset mazbatanın alınması ile sona eren bir şey. Aynı toprakların insanlarıyız. Ortak hareket ederek vatandaşlarımıza hizmet etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2019, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30