Tek yumruk olmalıyız!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu haftaki pazar toplantısında oldukça önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Yılmaz Büyükerşen,‘‘ Tek vücut halinde, tek yumruk halinde bu seçimlere girmemiz gerektiğine yürekten inanıyorum’’ dedi.

Tek yumruk olmalıyız!
banner127

CHP de il başkanlığı görevine getirilen Abdülkadir Adar başkanlığında yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile çok sayıda partili katıldı. Burada gündeme yönelik de önemli açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, partilileri Mart seçimlerine hazır, azimli bir şekilde görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Adaylığı genel merkez tarafından ilan edildikten sonra söyleyecek çok şeyi olduğunu dile getiren Büyükerşen, “Her toplantıda yanınızda olmaya çalışacağım. Ondan evvel de düşüncelerimi söyleyeceğim ama partinin bir strateji yeri olarak görev yapmasıyla tek vücut halinde, tek yumruk halinde bu seçimlere girmemiz gerektiğine yürekten inanıyorum. Kol ordular vardır. Savaşacak güçler.  Bir kuvvet vardır, kol ordular vardır. O kol ordulardan oluşan bir ordu vardır. O ordunun da bir kurmay heyeti vardır. Kurmay heyetimiz Eskişehir’de il başkanımız ve il teşkilatıdır. Onun meydana getirdiği omurganın etrafında toplananlar, kurmayın vereceği kararla, genel merkezinde stratejisiyle belirlenecek k ve bizlere görev verecekledir. O görevlere hep birlikte bir nefer gibi katılacağız. Görev ve sorumluluk üstleneceğiz. Eskiden 3 silahşorlar derlerdi şimdi 5 silahşorlar olarak savaşa devam edeceğimizi ümit ediyorum. Bu yerel yönetimler savaşıdır. Kavgasız, gürültüsüz, kansız, silahsız bir savaşıdır. Fikir ve inanç savaşıdır. İdeal savaşıdır” şeklinde konuştu.

‘SEÇMENİN OYUNA İPOTEK KOYMAM’

Gazetecilerin AK Parti’nin adayı Burhan Sakallı’yı sormasına da yanıt veren Büyükerşen, “Hayırlı, uğurlu olsun. Ne diyeyim? İyi olmuş, çok iyi olmuş. Eskişehirliler onu da biliyor, beni de biliyor. Eskişehirlilerin takdiri. Eskişehirlilerin kararı.  Mutlaka Eskişehir ve ülke için en hayırlısı olacaktır. Ben memnunum Burhan Sakallı’nın aday gösterilmesinden. Seçmenin oyuna ipotek koymam. Eskişehirli seçmen ne yapacağını bilir” dedi.

‘BU SEÇİM FARKLI OLACAK!’

Yeni İl Başkanı Abdülkadir Adar ise uzunca bir süredir partinin değişik noktalarda farklı yerlerden yönetilmeye çalışıldığı için çok başarılı sonuçlar alamadıklarını söyledi. Bir yumruk halinde olunursa, herkes birbirini severse, dayanışma içinde olunursa o zaman 31 Mart yerel seçimlerin galibiyetinin çok farklı olacağını vurgulayan Adar, “31 Mart seçimlerinin galibiyeti konusunda hiçbir şüphem yok ama 2014 seçimlerinde yaşadığımız Eskişehir yerelindeki Büyükşehir ve 14 ilçe seçimlerinin tümünü alamadığımız için Büyükşehir meclisinde yaşadığımız o burukluğu, eksikliği dört buçuk yıldır yaşıyoruz. Eskişehir’e getirilmesi gereken pek çok hizmeti de ne yazık ki ödeme nedeniyle, geciktirme nedeniyle, mahkeme sonuçlarını bekleme nedeniyle yapamadık, yapmamız mümkün olmadı. Bu seçimlerde Eskişehir halkına çok daha iyi hizmet edebilmeyi arzu ediyorsak o zaman partili tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı görevler düşüyor. Önümüzdeki 120 günlük süre içinde yürüyerek değil koşarak çalışmak zorundayız” dedi. Dört belediye başkanlarının da açıklandığını kaydeden Adar, “ Önümüzdeki günlerdeki tespitlerle 15 ilçe belediye başkan adaylarımız belirlenecek. Bizler önden, sizler yanımızdan koşacaksınız. Bu seçimi hep beraber başaracağız” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM HEDEFİMİZ 5’İ 10 YAPMAK!’

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise bu mücadelenin destekçisi olmaya devam edeceklerini dile getirdi. Yerel seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Çakırözer, “Bizim hedefimiz belli. 5’i 10, 10’u 100 yapmak. Tüm Türkiye’yi Eskişehir gibi yapmak. Tek hedef budur. Bu hedefi gerçekleştirirken de gücümüzü, güvenimizi, siz değerli parti büyüklerimizden alıyoruz. Daha önceki başarılarımıza Eskişehir’de daha önce tescillenmiş, Eskişehir’de artık halk tarafından onaylanmış, kırsal kesimde hak ettiğimiz belediyeleri kazanarak yeni başarılar ekleyeceğiz. Bunu yaparken de kahve kahve, dükkân dükkan, mahalle mahalle dolaşacağız” diye konuştu.

‘PARTİ BİZİM BAŞ TACIMIZDIR’

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da yıllardır mücadelenin içinde, hiçbir beklentisi olmadan mücadele eden, direnen arkadaşlarla 31 Mart seçimlerini de başarıyla sonuçlandıracaklarını söyledi. Parti her zaman bizim baş tacımızdır diyen Kurt, “Parti örgütümüzün vereceği bütün kararları, bütün  emirleri anında, derhal yerine getirmeye hazır bir belediye başkanıyım. Yıllardır bu mücadeleyi birlikte yaptık,  bundan sonra da birlikte yapacağımıza inanıyorum. Seçim çalışmalarını da bir an önce koordine eder ve startı verirsek başarılı olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDARIN DURUMU SEÇİMİ BİZE KAZANDIRIR’

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, şunları söyledi: “Türkiye’nin, iktidarın durumu bizim seçimi kazanmamız için en uygun zaman. Bugüne kadar hiç bu imkanlar ortaya çıkmamıştı. Yeter ki biz bunu iyi değerlendirelim. Bunun da tek ilacı, reçetesi çalışmak. Gerçekten bıkmadan, usanmadan gece gündüz çalışacağız.  Seçim sonunda eğer ayakkabı delinmediyse siz çalışmamışsınızdır. Bu tabi işin esprisi. Herkese dokunmamız lazım. Dokunmadan bu iş yürümüyor. Dokunurken dikkat edeceğiz. Birinin elini sıkarken başka yere bakmayacağız. Vatandaşın gözünün içine bakacağız. O sıcaklığı bizden yakalasın. Konuşmaların ardından yeni yönetim hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30