Altyapıya da transfer yasağımız var!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Özer,”Keşke tribünleri sosyal mesafeyi koruyarak açabilsek. Bence her stadyum yüzde 30 kapasite ile maçlara açılmalı. Taraftar olmayınca maçlarında tadı tuzu olmuyor.” dedi.

Altyapıya da transfer yasağımız var!
banner127

Radyospor’da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav’ın sorularını yanıtlayan Mustafa Özer programda şu ifadeleri kullandı.

“Geçtiğimiz sezon kadromuzda bulunan 7-8 oyuncumuz ayrıldı. Altyapıdan oyuncular ile yolumuza devam edeceğiz. Hazırlık maçları ve antrenmanlar ile yeni sezona hazırlanmaya devam edeceğiz. Hazırlık maçları genç oyuncuların performanslarını görebilmek adına çok iyi fırsat oluyor.

Buğra Çağlıyan dışında milli oyuncumuz yok. Doğrudur. Metehan Altunbaş ve Mehmet Özcan zaman zaman çağrılıyor. Ancak bizim kadromuzdaki genç oyuncular daha yeni yeni oynamaya başladılar. Ben oyuncularıma güveniyorum. 5 yıldır TFF’de görev almış birisi olarak söylüyorum ki, ileri de bu futbolcular da Milli Takımlarda görev yapacaktır. 

Mehmet Özcan şu an bizimle birlikte. Eskişehirspor ile devam eden bir sözleşmesi var. Bu sezon da bizimle devam edecektir diye düşünüyorum. Kendisi ile görüştüm. Kafasını ve enerjisini Eskişehirspor’a vereceğini söyledi. Antrenmanlarda örnek futbolcu durumunda. Altyapıdan gelen kardeşlerine ağabeylik yapıyor. Çok profesyonel ve kaliteli bir insan. Mehmet Özcan’ın kalmasını isterim. Bu sezon ona da çok ihtiyacımız var.

Metehan Altunbaş şu an bizimle antrenmanlara çıkıyor. Başkanımız LASK LİNZ ile prensipte anlaştık dedi ancak bana bu konuda gelen bir şey yok. O konu ile yönetim kurulumuz ilgileniyor. 17 yaşında olmasına rağmen çok güçlü bir fiziğe sahip. Kaleye sırtı dönük şekilde çok iyi oynuyor. Son vuruşları çok kaliteli. Rakibe baskı konusunda da çok iyi. Ben Metehan’ın birkaç sene içerisinde çok çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.

Bilal Ceylan, Eskişehirspor’un sözleşmeli oyuncusu. Tekliflerin geldiği doğrudur ancak bu sezon Bilal de bizimle devam edecek. Genç oyuncular bu seviyede iyi performans sergileyince doğal olarak talipleri oluyor. 

Geçtiğimiz sezon altyapıya yasak yokken Sunday Alimi, Berkay Tanır ve Hamed Sholaja isimleri 6 ay altyapıda oynadıktan sonra A takıma alınıyordu. Ancak şuan bunu yapma şansımız da kalmadı. Altyapıya da transfer yasağımız var. 

Bursaspor, Osmanlıspor, Akhisarspor, Balıkesirspor takımlarının da transfer yasağı var. Hangi takımların puanlarının silineceği belli değil. Biz bu sene de ligde kalmak istiyoruz. Ligimiz 18 takımla oynanacak ve bu yasağı olan takımların çoğunun kadro kaliteleri çok iyi durumda. Biz ise sadece altyapıdan gelen isimlerden faydalanmaya çalışacağız. 

Eskişehirspor taraftarları tribünleri doldurduğu zaman oyuncularımızı inanılmaz ateşliyorlardı. Biz bu sene sahamızda Altınordu maçına çıkmıştık. O karlı günde bizi çok iyi ateşlemişlerdi. Keşke tribünleri sosyal mesafeyi koruyarak açabilsek. Eskişehirspor’un maçlarını 33 bin kişilik stadyumda oynuyor. Sosyal mesafeli bir şekilde 10 bin taraftarla çok rahatlıkla oynatılabilir diye düşünüyorum. Keşke böyle bir karar alınsa. Bence her stadyum yüzde 30 kapasite ile maçlara açılmalı. Taraftar olmayınca maçlarında tadı tuzu olmuyor. İnşallah bu pandemi süreci sona erer de taraftarımız ile buluşuruz.”

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2020, 20:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30