Çok karamsar olmamak lazım

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa İstikbal Gazetesinden Erkan Midilli'ye Hatayspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren çapa, “Her şey sütliman değil. Birileriniz kazanırken diğerini kaybetmeyelim. Maç eksiği bulunan oyuncularla oynuyoruz. Gerçekçi ve sabırlı olmalıyız” dedi.

Çok karamsar olmamak lazım
banner127

İstikbal Gazetesinden Erkan Midilli'ye konuşan Teknik Direktör Fuat Çapa, şunları söyledi “Önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Geçtiğimiz hafta bize yakışmayan bir skor aldık ve mücadele sergiledik. Mücadele anlamında geçtiğimiz haftalara nazaran alışık olmadığımız bir karşılaşma oynadık. Sezon içerisinde bu tür karşılaşmalar oynayabiliyorsunuz. Beklentilerin fazla olduğu bir süreçteyiz. Özellikle ilk 6 için bunu diyorum. Matematiksel olarak imkanımız olduğu sürece bunu kovalayacağız. Hedefsiz bir sezon geçirmeyeceğiz.”

“Ama şunu unutmamak gerekiyor; biz daha dün neler yaşıyorduk? Bugün her şey sütliman değil. Yeni oluşan bir yönetimimiz var. İnanılmaz gayret ediyorlar. Beklentilerin olması çok güzel umutların olması çok güzel ama bunu yaparken geleceğimizi göz ardı etmeyelim. Birilerini kazanırken bir diğerini kaybetmeyelim. Gelecek sezon transfer yasağını ortadan kaldırıp kaldırmayacağımız çok büyük bir soru işareti.”

“Yazın transfer cezasını ortadan kaldırmak devre arası gibi kolay olmayacak. Bu gerçeği bilip hareket edelim ve bu kadrodaki tüm oyunculara sahip çıkalım. İlk 2, ilk 4’ü yakalayamayız. İlk 6’ya belki kalabiliriz. Puan farkı çok fazla var. Geçtiğimiz hafta kazansaydık yine bir şey değişmeyecekti. Bunlar kolay değil, hedef tabi ki koyalım, heyecanlanalım. Ama diğer taraftan ise bazı oyuncuları kaybetmeyelim.”

“Benim Cemali’yi sildim düşüncesi oluştu. Cezalı oyuncuyu oynatacak halim yok. Fıratcan’ı haftalardır iğneyle oynattık. Artık antrenmanlara dahi çıkamıyor. Sakat oyuncuyu nasıl oynatayım? Mevlüt de aynı şekilde. Ligin ikinci yarısındaki gerçekleri göz ardı etmeyelim. Rakiplerimiz hazır olan takımlarına hazır oyuncularını transfer etti. Biz maç eksiği bulunan arkadaşlarımızı kadroya dahil ettik. 5-6 tane üst üste maç oynayarak futbolcu eksiğini tamamlar.”

“Çok karamsar olmamak lazım… Ne kadar yukarda bitirebilirsek ligi öyle bitireceğiz. Ama asıl hedefimiz gelecek sezon olmak zorunda. Sezon bitmeden gelecek sezonun hedefini belirlemek çok doğru bir şey değil. Sezon sonunda ne olacak bu kulübü neler bekliyor buna bakmak gerekiyor. Eskişehirspor’un olduğu her yerde hedef olur. Gerçekçi olalım. Süper Lig’e çıksak bile orada kalıcı olmamız lazım. 1 sene çıkıp tekrar küme düşmemeye oynamamak lazım. Bu şehir bu yıl yaşadığımız olayı bir daha kaldıramaz.”

Haftalardır sakatlıkları bulunan Bedirhan, Mevlüt ve Talha’nın sakatlıklarıyla ilgili Fuat Çapa önemli açıklamalarda bulundu. 3 oyuncunun kendi hataları yüzünden sakatlandığını söyleyen Çapa, “Bu sakatlıklarla ilgili gelecek hafta bir açıklamam olacak. Bizim yapmış olduğumuz idmanlarla alakalı değil sakatlıklar. Bazı oyuncuların neden sakatlandığını profesyonelliğin ne olduğunu hep söylüyoruz, tam olarak algılamamız lazım. Talha, Bedirhan ve Mevlüt’ün sakatlığı onların kendi hataları yüzünden kaynaklanıyor. Vücudunu dinlemezsen bunlar yaşanır” dedi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, yarın oynanacak olan Hatayspor karşılaşmasında Emre Güral’ın oynamayacağını söyledi. Çapa, “Emre Güral bu hafta antrenmanlara katılamadı. Eşim doğum yaptı doğum biraz sıkıntılı geçti eşinin yanında durması gerekiyordu. Emre bu maçta oynayamayacak. Sissoko son iki antrenmanda iyi hissetti kendini. Eğer yapılacak son antrenmanda ağrısı olmazsa kadroya alacağız. Mevlüt, Bedirhan, Talha, Fıratcan ve Harun sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30