Çok karışık bir durum

Mehmet Şimşek: "Sanırım TFF 2.Lig’de Passolig kullanan tek kulüp olacağız. Benim bildiğim Süper Lig zamanında 21 milyon lira çekilmiş. 41 milyon lira gibi rakam ödenecekti. Çok karışık bir durum. İçinden kolay kolay çıkılabilecek bir durum değil."

Çok karışık bir durum
banner127

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek ES TV'nin konuğu oldu. Murat Dağtekin ve Erkan Midilli'nin sorularını yanıtlayan Şimşek programda özetle şu ifadeleri kullandı;

"Bilmeyen insanlar var. Ama bir kez daha yenileyelim. Yıllardır Eskişehirspor’un kasasına bir kuruş para girmiyor. Bütün TFF gelirleri Aktif Bank’a gidiyordu. TFF 2.Lig’de Passolig kullanımı zorunlu değil.  Biz de yönetim kurulu olarak kendi biletimizi kendimiz satmak istiyoruz. Bir iç saha maçının sadece güvenlik görevlilerinin maliyeti bile 50-60 bin liraları buluyor. Biz de bilet gelirleri ile bu paraları öderiz diye düşündük.

Aktif Bank yetkilileri bize ‘2025 yılına kadar sözleşmeniz var, Passolig kullanmak zorundasınız’ dedi. Kulüpte bu sözleşmeyi bulamadık. Bir örneğini talep ettik. Onlar da bulamadı. Tam ibre bize döndü derken bu sefer de stadyumdaki ekipmanları sökeriz dediler. Her maçta bulunması gereken kart okuma, yüz tanıma ve kamera sistemlerini söküp götürecekler. Araştırdık 7-8 milyon lira maliyetli bir sistem. Maç güvenliği nedeniyle bunlar olmazsa da maçlara çıkamıyorsunuz. Passolig müdürlüğü ile görüşüyoruz. Gelirin tamamını değil de bir kısmını alın düşüncesine ikna etmeye çalışıyoruz.

Yüzde 90 Passolig ile devam edeceğiz. Etmek de zorundayız. 7-8 milyonu bularak yeni sistem alabilecek bir camia değiliz. 200-300 bin liraları bile zor denkleştirdiğimiz bu günlerden geçiyoruz. Sanırım TFF 2.Lig’de Passolig kullanan tek kulüp olacağız. Aktifbank'a ben bildim bileli 5 milyon lira borcumuz var. Bakıyorum halen 5 milyon lira borcumuz var. Yönetimde iki tane avukat arkadaşımız var. Faizin faizini nasıl ödüyoruz, böyle bir şey var mı öğrenmeye çalışıyoruz. Benim bildiğim Süper Lig zamanında 21 milyon lira çekilmiş. 41 milyon lira gibi rakam ödenecekti. Çok karışık bir durum. İçinden kolay kolay çıkılabilecek bir durum değil. Kombineleri satışa çıkaracağız, durum belirsiz olduğu için yapılamıyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30