Günay'dan Es Es açıklaması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Anadolu Gazetesi köşe yazarı Arif Anbar'ın Eskişehirspor ile ilgili sorularını yanıtladı. Günay'ın işte o verdiği cevaplar;

Günay'dan Es Es açıklaması
banner127

Günay, "Benim Eskişehirspor’a yaklaşımımı hem bütün hemşerilerim biliyor, hem bütün çevrem biliyor. Eskişehir’in en değerli markası; bunu içtenlikle söylüyorum. Eskişehirspor ve Eskişehirspor gibi değerlerimizi yaşatmamız gerekiyor. Eskişehirspor taraftarı olmak, siyaset üstü bir duygu. Bu noktada hepimizin ortak bir paydada birleşmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Taraftarımıza da buradan teşekkür ediyorum. İyi günde, kötü günde, yıllardır… Ki ben herhalde dört beş yaşımdan itibaren maçlara giden biriyim. Belki sürekli gidemedim ama o dönemde babam götürürdü ve biz birlikte seyrederdik. Dolayısıyla Eskişehirspor’un hayatımda gerçekten önemli bir yeri var.

Geldiğimiz nokta üzücü ama bunun yaşanılacağı da bir gerçekti. Biz bunu iki yıl önce, Bakanımız Nabi Avcı’da kaç kere dile getirdi. Bunun tek bir çözümü var. Artık spor kulüpleri profesyonelce yönetilmeli. Ve bu yönetim tarzı şeffaf, açık, bütün paydaşlarla birlikte istişare edilerek kararların alındığı bir şirket gibi yönetilmeli. Dolayısıyla bunun eksikliği nedeniyle durum bu… Ne yazık ki bizim için vahim bir durumu yaşıyoruz.Tabi yalnız Eskişehirspor değil, Anadolu kulüplerinin de birçoğunda bu sorun var. Bu nedenle de şu anda Gençlik ve Spor Bakanlığımızda, bu sorunun çözümüne yönelik bir yasa tasarısı hazırlanıyor, bir çalışma yapılıyor. İnşallah bu Eskişehirspor’a da faydalı olacak.

Eskişehirspor'u kurtaracak çalışma var dersem çok iddialı olur ama şöyle söyleyelim; yöntem önemli. Bu demin söylediğim profesyonel yönetime yönelik. Dolayısıyla bundan sonra inşallah bu yasayla birlikte spor kulüplerimizin yeniden yapılanmasıyla ben Eskişehirspor’umuz açısından yeni bir döneme başlayacağımıza inanıyorum. Sayın Bakanımızın gerçekten Eskişehirspor’umuza son üç yıldaki desteğine tanığım. Bunları biz telaffuz bile etmiyoruz. Sayın Bakanımız o kadar uğraştı ki ve çok farklı dönemlerde bulduğu can suyu desteklerle, Eskişehirspor’umuz bugüne kadar dayandı; bunu çok net söylüyorum. Bunları hiçbir zaman kalkıp söylemedi. Bir demeç bile vermedi, reklamını yapmadı. Çünkü amaç burada destek olmak. Biz bunu siyasi bir şey olarak görmüyoruz. O nedenle de hiçbir zaman siyasi olarak da kullanmadı. Bir Eskişehirli olarak desteğini her zaman verdi. Ben de kendisine destek oldum. Zaman zaman benim de Ankara’da irtibatlarım oldu. Bu görüştüğüm kişiler bunları bilir. Biz elimizden geleni yaptık ama öyle bir noktaya geldi ki ne yazık ki…

Hem kamu tarafında hem hükümet tarafında her imkan ve kaynak kullanıldı.Bir de dediğim gibi yeni bir yapıya kavuşursa inşallah kulübümüz, bundan sonra inşallah özel sektörden de çeşitli destekler, isimler altında destekler gelecektir diye düşünüyorum. İnşallah yeni bir döneme adım atarız. Tek hedefimiz bu. Bu yeni yapılanmayı biz Ankara’da yakından takip ediyoruz Nabi Bey’le. O çerçevede biz Eskişehirspor’un yanındayız ama dediğim gibi hiçbir şekilde bunu da siyasi olarak kullanmak istemediğimiz için… Çünkü bu siyaset üstü bir şeydir…" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30