Herkes sorunların bilincinde

Eskişehirspor Teknik Direktörü İlhan Var, "Ankara Keçiörengücü ve Adana Demirspor maçlarında rakip filelere gol gönderen bir Eskişehirspor izletmek istiyoruz. Herkes sorunların bilincinde. Eskişehirspor da en az rakipleri kadar iddialı bir takım" dedi.

Herkes sorunların bilincinde
banner127

ESTV'de 90+3 programında konuşan İlhan Var programda özetle şu ifadeleri kullandı;

"Geldiğimiz günden bugüne bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. İstanbulspor, Samsunspor ve Bandırmaspor maçlarına bonus gözüyle bakıyorduk. Akhisarspor maçı hedef maçlarımızdan birisiydi ve kazanmak istiyorduk. Akhisarspor maçına kazanabileceğimiz bir maç olarak bakıyorduk. Talihsiz bir gol yedik. Basit bir gol ile mağlup olduk. Bu golü yemeseydik her şey daha farklı olacaktı. 0-0 giden bir maçta golü atan taraf biz olabilirdik. O golü atabilseydik tüm prangalarımızı kırmış olacaktık. Akhisarspor maçını kazanamadığımız için üzgünüz. 

Tek eksiğimiz gol atmak. Bunun üstüne çalışmalar yapacağız. Üçüncü bölgede bitiriciliği çözeceğiz. Ankara Keçiörengücü ve Adana Demirspor maçlarında rakip filelere gol gönderen bir Eskişehirspor izletmek istiyoruz. Herkes sorunların bilincinde. Eskişehirspor da en az rakipleri kadar iddialı bir takım. 21 haftadır kazanamayan bir takım imajı var ama ben artık bu imajı kıracağımıza inanıyorum. Allah sakatlık ve Covid-19 belası vermesin. Takım üzerinde şanssızlık ve kısmetsizlik var. İnşallah hepsini geride bıkacağız.

Oyuncularımız ciddi bir stres içinde. Bir an evvel kazanıp bu stresi üzerlerinden atmak istiyorlar. Saha içerisinde yapılan basit hatalar ve tercih hataları da bu stresten kaynaklı hatalar. Rakiplerimize ciddi gol pozisyonları vermiyoruz. Bize yakışmayacak şekilde top kayıpları yapıyoruz. Bize yakışmıyor. Hücum hattında final paslarında sorun yaşıyoruz. Kadromuzda yaşları genç ama maç tecrübesi yüksek oyuncular var. Her geçen gün çok daha iyiye giden bir takımımız var. Bu takımın galibiyet serisi yapabilecek gücü var. Ben oyuncularımla gurur duyuyorum. Akhisarspor maçından sonra ve ilk antrenmanda da düşüncelerimi kendileri ile paylaştım.Ankara Keçiörengücü maçı ile çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Bu ligin iyi ekiplerinden birisini ağırlayacağız.

Akhisarspor maçındaki kadromuz hemen hemen ideal kadromuz. Bu maça kadar sakat futbolcularımız vardı, Covid-19 testi pozitif çıkan oyuncumuz vardı. Bilal bir maç kart cezalısıydı. Bu maça tam kadroya yakın bir kadro ile çıktık. Keçiörengücü maçına tam kadro ile hazırlanıyoruz. Cezalı oyuncumuz yok.

Transfer tahtasının açılmasını çok isterim. Eskişehir'de herkes tahta açılsın ister. Yönetimin ilgilendiği konu bu. Yönetimimiz ciddi bir mali tablo ile mücadele ediyor. Eskişehirspor transferi açarsa müthiş bir hikaye olur. Ben bir Teknik Direktör olarak tahta açılmayacakmış gibi çalışmak zorundayım. 14 yaşından 19 yaşına kadar tüm oyuncuları takip ediyoruz. Bu oyuncuları A takıma kazandırabilir miyiz diye bakıyoruz. 

Devre arasına kadar puan hedefi koymak istemiyoruz. Hedef maçlarımız ve bonus maçlarımız var. Hedef maçlardan birisi olan Akhisarspor maçını kaybettiğimiz için bir bonus maçı kazanmamız gerekiyor. Üçüncü bölgede bitiricilik problemini çözebilirsek başaramayacağız, yakalayamayacağız hedef yok. Her maça puan ve puanlar almak için çıkacağız. 

Bilal Ceylan ve Buğra Çağlıyan, Akhisarspor maçında neler yaptılar herkes gördü. Bilal 16, Buğra 17 yaşında. 19 yaşındaki Onur Arı 15 gün önce amatördü, bugün profesyonel olmuş ve üç maça çıkmış durumda. Saha içerisinde nasıl mücadele ettiğini, neler yapmaya çalıştığına herkes şahit oluyor. Bu isimler ve niceleri Eskişehirspor’un geleceği. Bizim misyonlarımızdan birisi de Eskişehirspor’a faydalı olabilecek genç yetenekleri keşfetmek ve kulübe kazandırabilmek.

Kupa maçında az süre forma giyen futbolcularımız oynayacak. Onların kendilerini göstermesi açısından iyi bir maç olacak. Onları sahada mücadele ederken izleyebileceğiz. Kupa maçı bu oyuncuları görebilmemiz açısından güzel bir fırsat olacak. 

Keçiörengücü maçı sonrasında bir milli ara olacak. Bu arada A Takım ile U19 takımı arasında bir hazırlık maçı oynatacağız. U19 takımındaki oyuncuları, rezerv kadromuzda bulunan oyuncularımızı kupa maçının yanı sıra o maçta da iyi bir şekilde gözlemle fırsatı bulabileceğim.

Kaan Gül oyuna girdi. Kısa sürede ardı ardına deparlar attı. Göğsünü tutuyordu. Doktorlar beni Kaan Gül konusunda uyardılar. Ciğerleri konusunda problem olabilir dediler. Kendisi saha içerisinde durumu çok fark edemedi. Nefes alımında sorun vardı. Kendisini oyundan aldık. Çıkarken kendimi iyi hissediyorum dedi. Akşam da kendisi göğsüm ağrıyor dedi. Hastaneye kaldırıldı. Sabaha kadar doktorların gözetimi altında kaldı. Korkuttu bizi. Sağlıktan öte hiçbir şey yok. 

Eskişehirspor bu ligde kalsın diye mücadelemizi veriyoruz. Bu takımın taraftarına ihtiyacı var. Tribünlerin sınırlı sayıda da olsa açılması Eskişehirspor'a yapılabilecek en iyi güzellik olur. O tribünlerde taraftarlar yer aldığında acayip bir ambiyans oluşuyor. Ben Eskişehirspor’un bir şekilde ayağa kalkıp, koşacağına inanıyorum."

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2020, 22:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30