Kulübün en zor zamanlarında görev yaptık

Coşkun Demirbakan, "Biz çalışırken tesislerde yemek çıkmıyordu, sıcak su akmıyordu, deplasmana gidecek paramız yoktu ama çıkıp maçları kazanıyorduk. Tam yönetim geldi, her şey düzelecek derken görevime son verildi."

Kulübün en zor zamanlarında görev yaptık
banner127

Eskişehirspor Eski Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan Instagram’da Forza Eses Tv’nin konuğu oldu. Emrah Şahin’in sorularını yanıtlayan Demirbakan programda özetle şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehirspor, Balıkesirspor'u çok kötü bir durumda yakalamasına rağmen maçı kazanamadı. İki maçtır oynamayan, antrenmansız bir takıma karşı sadece mücadele ederek, maç kazanamazsınız. Futbol da oynamak gerekiyor. Eskişehirspor’da bir kondisyon problemi olduğunu düşünüyorum. Takım taktiksel olarak da doğru yönlendirilmiyor. Alınan bir puandan memnun olanları anlamış değilim. Eskişehirspor şuan rakiplerinin oldukça gerisinde. Hem puan durumunda hem de saha içerisinde. Transfer yasağını açmak yetmez. Doğru transferler ve doğru oyun sistemlerine de ihtiyaç var. Devre arasında tüm takımlar takviye yapacak. Şuan 11 puanlık bir fark var. Devre arasına kadar fark daha da açılabilir. 15-16 puanlık farkı kapatmak bu ligde hiç kolay olmaz. Devre arasına kadar puan farkını en aza indirmek gerekiyor.

Osman Taş döneminde göreve geldim. Sonra o istifa etti. Denetim kurulu bir süreliğine görevi devraldı. Biz çalışırken tesislerde yemek çıkmıyordu, sıcak su akmıyordu, deplasmana gidecek paramız yoktu ama çıkıp maçları kazanıyorduk. Oyuncularıma gerekirse soğan ekmek yiyeceksiniz ama o sahada Eskişehirspor arması için sonuna kadar savaşacaksınız diyordum. Kulübün en zor zamanlarında görev yaptık. Tam yönetim geldi, her şey düzelecek derken görevime son verildi.

Coşkun hocanın maliyeti yüksekti, daha düşük maliyetli hocalar ile çalışacağız şeklinde söylemler oldu. Ben diğer kulüplerde çalıştığım paraların 3'te 1'ine gelmiştim. Maliyeti yüksekti söylemlerine itibar etmeyin. Bu söylemler doğru değil. Kulübün muhasebe kayıtları duruyordur. Gökay beye gidip sorsunlar. Diğer hocaların maliyetine baksınlar, bir de bana verilen paraya baksınlar. Bana çok daha yüksek miktarlarda teklifler varken ben kentimin takımı zor durumda diye bu görevi kabul ettim. Eskişehirspor çömez hocalara kalmasın diye göreve gelmiştim. Beni görevden aldıklarında da en ufak bir sitemde bulunmadım ve yollarımız ayrıldı.

Beni takımda istemeyen futbolcular vardı. Emre Güral, Ferhat Kiraz, Hakan Aslantaş. Diğer futbolcular beni seviyordu. Yönetime bu oyuncuları gönderin bu takımla ligde kalırım dedim. Yönetimdekiler de bana 'bu oyuncuları gönderirsek sahaya kimlerle çıkacaksın' dediler. Benden birkaç haftada sonra da çoğu oyuncuyu gönderdiler. 

Yeniden Eskişehirspor’a dönmem gibi bir şey diyemem. Eskişehirspor bizim için çok özel bir kulüp. Bize ihtiyaç olduğunu görürsek, göreve davet ederlerse duruma bakarız. Benimle ilgili sosyal medyada paylaşım yapan taraftarlara da teşekkür ediyorum.”


 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 01:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30