Somer Şef'ten Eskişehirspor'a destek

Dünyanın en ünlü şeflerinden Somer Sivrioğlu yıllardır Avustralya’da yaşıyor ve Türk yemeklerini dünyaya tanıtıyor. Sosyal medyada da çok sevilen Sivrioğlu Bugün de memleketinin takımı olan Eskişehirspor'a verdiği manevi destek ile takdir topladı.

Somer Şef'ten Eskişehirspor'a destek
banner127

Dünyaca ünlü şef Somer Sivrioğlu da Eskişehirspor'a sosyal medya paylaşımı ile destek verdi. Instagram'da 1 milyon 100 bin takipçisi bulunan Somer Şef'in Eskişehirli olduğunu her fırsatta dile getirmekte. 

Somer Sivrioğlu Biyografisi

Somer Sivrioğlu 1 Ocak 1971 yılında İstanbul, Kadıköy'de dünyaya geldi. Araştırmalarımız sonucunda gerek bulduğumuz kaynaklarda gerekse de kendisi ile yapılan röportajlarında kendisinin Kadıköylü olduğunu dile getirse de, seneler önce dedesinin döneminde, dedesinin Eskişehir‘de bulunan hamam ve otel’ in satarak, İstanbul’dan günümüzde sahip oldukları apartmanı aldığı yazmaktadır. Bu bilgi doğrultusunda Somer Sivrioğlu’nun aslen Eskişehir’li olduğunu belirtebiliriz. Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye'de yaşadı. Usta şef Türkiye'de annesinin işletmeciliğini yaptığı restoran ve barlarda uzun yıllar annesi ile birlikte çalıştı.

Somer Sivrioğlu, az malzeme ile en iyi ve en leziz yemeği yapmayı, ürüne ve toprağa saygıyı restaurant işletmeciliğini ve insan ilişkilerini annesinden, çalışma ahlakını ise babasından, ayrıca Anadolu mutfağı kültürünü ve araştırmanın önemini de Musa Ustadan namı diyar Dağdeviren’den öğrendiğini dile getirmiştir.

Acun Ilıcalı’ ya ait kanal olan Tv8 kanalında 1 Eylül 2018 tarihinde başlayan “MasterChef Türkiye” adlı yemek hazırlama yarışmasında jüri üyesi olarak Mehmet Yalçınkaya, Hazer Amani ve Somer Sivrioğlu görev yapmaya başladı. Yeni sezon 2019 Masterchef Türkiye isimli programda Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya ile birlikte hem sunuculuk hem de jürilik yaptı.

Somer Sivrioğlu'nun Aldığı Ödüller:

  • 2010 ve 2011 yılında RCNSW Mükemmellik Ödülü
  • 2010 yılında İç Batı'nın En iyi Türk Restoranı Ödülü
  • 2012 yılında İç Batı'nın En İyi Restoranı ve En İyi Lezzet Ödülü
  • 2013 yılında ise Yerel İşletme Ödülü
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30