Türkiye'de Sputnik V aşısı üretilecek

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ve Viscoran İlaç, Sputnik V aşısının Türkiye'de üretilmesi için anlaştı. Sputnik V'in Batılı benzerleriyle eş düzeyde, yüzde 92 oranında etkili olduğu açıklanmıştı.

Türkiye'de Sputnik V aşısı üretilecek
banner127

Rusya ile Viscoran İlaç şirketinin Sputnik V aşısının Türkiye’de üretimi için anlaşmaya vardıkları belirtildi.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri, “RDIF ile Türk ilaç şirketi Viscoran Ilac, dünyanın koronavirüse karşı onaylanmış ilk aşısı Sputnik V’nin bu ülkede üretimi için işbirliği yapacaklarını ilan ederler” açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta yaptığı açıklamada Sputnik V'nin çok yakında devreye gireceğini söylemişti: "İki aşı türü şu an aktif olarak kullanılmakta ve bunların sayısını artırmaya yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim."

YÜZDE 92 KORUMA ORANINA SAHİP

İngiliz Tıp dergisi Lancet'te yayımlanan araştırma, Sputnik V'in Batılı benzerleriyle eş düzeyde, yüzde 92 oranında etkili olduğunu göstermişti.

Rusya, genel kullanım için Covid-19 aşısını duyuran ilk ülkeydi ve aşıya da 1957'de fırlattığı ilk uydusu Sputnik'in adını verdi.

Sputnik aşısı, İngiltere'de geliştirilen Oxford/AstraZeneca ve Belçika'da geliştirilen Janssen aşısına benzer bir şekilde çalışıyor.

Koronavirüsün küçük bir parçasını vücuda taşımak için zararsız hale getirilen grip virüsünü kullanıyor. Virüsün genetik kodunu bu şekilde vücuda güvenle tanıtmak, hasta olmadan tehdidi tanımasını ve mücadele etmesini sağlıyor.

Aşıdan sonra vücut, özellikle koronavirüsle mücadele edebilecek antikorlar üretmeye başlıyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2021, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30