Dünya bu konuya çare bulmuş

Özgür Özel: “Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğunda Dolar 2,80’di. Tek adam rejimi başladığında 4,17’di bugün 9,70… Son üç yılda sadece Cumhurbaşkanının maaşı iyiye gitti. 53 bin liralardan 109 bin liralara çıktı. Sadece kendisinin yüzü güldü.”

Dünya bu konuya çare bulmuş
banner127

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Uğur Dündar'ın sunduğu Demokrasi Arenası'nın konuğu oldu. Manisa’nın Akhisar İlçesinde gerçekleştirilen programda konuşan Özgür Özel iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini söyledi.

Özgür Özel programda konu ile alakalı olarak özetle şu ifadeleri kullandı;

"Dünya’daki en zengin 10 ülkenin 9’u iyileştirilmiş parlamenter sistem ile yönetiliyor. Dünyanın ekonomisi en kötü 10 ülkesinin altısı başkanlık diğer dördü de yarı başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Ekonomisi kötü olan bu ülkelerin hepsinde de kuvvetler ayrılığı yerler birdir. Dünyada iyi parlamentoların iyi kazanım ve edinimlerini kendi sistemimize taşıyoruz. Eski parlamento sisteminde güvensizlik oyu verildiğinde hükümet düşüyordu. Yeni bir hükümet kurulana kadar da zor bir süreç oluyordu. Dünya bu meseleyi aşmış. Artık yıkıcı güvensizlik oyu yok. Yapıcı güvensizlik oyu var. İyileştirilmiş parlamenter sistemde güvensizlik oyu verenlerin yeni hükümetin mutabakat zaptını ve yeni rakamları ortaya koyman gerekiyor. Bir gün bile boşa gitmiyor.

Dünya buna çare bulmuş. Eskiden bir parti 40 günde hükümeti kuramazsa 40 günlük bir koalisyon dönemi oluyordu. Şimdi seçimi bitiyoruz. Yeni hükümetin kırkı çıkmadan yeni yapılacak olan ittifakları konuşmaya başlıyoruz. Asıl istikrarsızlık burada. Son üç yılda sadece Cumhurbaşkanının maaşı iyiye gitti. 53 bin liralardan 109 bin liralara çıktı. Sadece kendisinin yüzü güldü. Dolar 10 liraya yaklaştı. Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğunda 2,80’di. Tek adam rejimi başladığında 4,17’di bugün 9,70… Altı sıfır atmak ile övünenler bugün Türk Lirasının soluna bir sıfır koydular. 1 lira 0,1 dolara denk gelmeye başladı. Bir ülkede hukukun üstünlüğü varsa o ülke iyiye gider. Kötü bir sistem varsa o ülke kötüye gider."
 

EMG Haber Ajansı

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2021, 07:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30