Esnaf acil çözüm bekliyor

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı esnaflar için ekonomik destek paketi hazırlanması gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu.

Esnaf acil çözüm bekliyor
banner127

 Ramazan Kaşlı konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu zamanda, hepimizin ortak amacı vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve bu süreci en az zararla atlatmaktır. Bunun için vatandaşlarımıza “evde kal” çağrısı yapılarak virüsün yayılmasını engellemek amaçlanmaktadır.
 
Ancak bu durum beraberinde kepenklerini açamayan, açsa da siftah yapamadan dükkânını kapatan esnafımıza çok ciddi ekonomik sorunlar doğurmuştur. Bu süreçte, yapılan birçok Devlet desteği esnafımızın sorunlarını bir nebze olsun hafifletmiştir.
 
Ekonomimizin temel yapı taşı olan esnafımıza yapılan bu destekler için hükümetimize teşekkür ediyorum. Bunun yanında özellikle #küçük #esnafımızı, kaybetmemek için sağlık alanında olduğu gibi bütün esnaf kesimlerinin temsilcilerinden oluşan bir ekonomik kurul oluşturulmalıdır.
 
#Bakkaldan #manava, #pastaneden #berbere, #giyimden #taşıma sektörüne kadar sayısız alanda faaliyet gösteren yaklaşık 2 milyon #esnafımız ya #işletmelerini #kapatmak zorunda kaldı ya da satışlarında azalma meydana geldi.
 
Bu durum da hem esnafın ailesinin hem de yanında çalışanlarının günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek gelirden mahrum kalmalarına sebep oldu. Bu nedenle tüm esnafımıza nefes aldıracak önemli bir ekonomik destek paketi hazırlanmalıdır.
 
Esnafımız bu dönemde krediye her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktadır. Kredi almak için bankaya başvuru yapan esnafımız, karşısına sicil engeli çıktığından ihtiyaç duyduğu krediyi alamamaktadır.
 
Özellikle KGF kredisinden yararlanmak isteyenlerde farklı sorunlarla karşılaşmaktadır. Bu konuda esnafımızın geleceği için acilen bir sicil düzenlemesi yapılmalıdır. Zorlayıcı şartlar ortadan kaldırılarak faizsiz ve en az bir yıl geri ödemesiz kredi imkanı verilmelidir.
 
Ülkemizde etkisini Mart ayının başında göstermeye başlayan salgın sebebiyle, Mart ayı ödemelerini kredi kullanarak yapan esnafımızın Nisan ve Mayıs ödemeleri en az 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelenmelidir.
 
Virüsle mücadele kapsamında Şehir içi ve şehirlerarası yolculuğun kısıtlanması sonucunda yolcu taşıma sayısı bir anda düşen #halk #otobüsü, #şehirlerarası otobüs, dolmuşçu, servis aracı gibi taşıma sektöründeki esnafımızın da mağduriyeti göz ardı edilmemelidir.
 
#Şoför #esnafımızın kullandığı akaryakıttan vergi alımı en azından bu süreçte durdurularak gerekli destekler verilmelidir. Ayrıca taşıma sektöründeki birçok esnafımız araçlarını kredi çekerek veya çek-senet düzenleyerek almışlardır. Şu an iş yapamaz durumda olan bu toplu taşıma esnaflarımızın borçlarının ödemesinde kolaylıklar sağlanmalıdır.
 
İşkur istatistiklerine göre; Salgının etkili olduğu Mart ayında İşkur’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 223 bin 323 kişi birden artarak 3 milyon 675 bine yükselmiştir. #Özel #sektörde çalışıp süresiz ve ücretsiz olarak çıkartılan #işçiler bu artışın ana sebeplerinden biridir. Hazine ve Maliye Bakanımız bu konumdaki işçilere 1170 TL’lik aylık ücret verileceğini açıkladı. Ancak bu kardeşlerimizin mevcut kredi borçlarının ve taksitlerinin 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelenmesi en önemli taleplerindendir.
 
Tarım sektörü de bu salgın sebebiyle olumsuz etkilenmiştir. Tarım ve Orman Bakanımızın çiftçiye yapılan destek ödemeleri için ve #Tohum #desteği düzenlemesi kapsamına memleketim olan Aksaray’ın da bu 21 ilin içinde yer almasından dolayı teşekkür ediyor ayrıca yem fiyatlarında indirim yapılmasını talep ediyorum.
 
Devlet kurumlarımızla Vatandaşlarımız arasında bir köprü sağlayan, vatandaşlarımıza ulaşamadıkları ilaç ve temel gıda gibi gereksinimlerini sağlamaya çalışan #muhtarlarımıza buradan teşekkür ediyor ve en az birer maaş tutarında ekonomik bir destek sağlanmasını talep ediyorum.
 
İçinden geçtiğimiz bu zor günleri, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in de ifade ettiği gibi milli dayanışma duygularını teşvik ederek, yardımlaşma hissiyatını harekete geçirerek aşacağımıza yürekten inanıyorum. Ayrıca bu süreçte, üstün bir gayret ve fedakârlıkla gece gündüz görev başında olan #sağlık #çalışanlarımıza, #güvenlik #mensuplarımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve
Genel kurulu saygıyla selamlıyorum."

 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2020, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30