Ülkemizde 138 bin kişi karantina altında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Star TV’de Nazlı Çelik’in sorularını yanıtladı.

Ülkemizde 138 bin kişi karantina altında
banner127

Süleyman Soylu programda şu ifadeleri kullandı;

"Bir taraftan koronavirüs ile mücadele ederken terör örgütleriyle olan mücadelelerimize de devam ediyoruz. 2020 yılında 22 binden fazla operasyon gerçekleştirdik. Dünkü Kulp hadisesi hepimizi derinden üzdü. O bölgenin masum insanlara yapılan bu saldırı çok alçakça. Olayın meydana geldiği yol bir orman yolu. PKK bu alçakça saldırıları gerçekleştirmesi ile tanınan bir örgüt. Elbette bu saldırıların kanı yerde kalmayacak. Daha önce bu tarz saldırıları gerçekleştiren tüm teröristler cehennemi boyladı. Dünkü bu olayı gerçekleştirenlerin de sonu cehennem olacak. Bu teröristleri etkisiz hale getirip, ibret olsun diye de fotoğraflarını kamuoyu ile paylaşacağız.

Türkiye koronavirüsle mücadele konusunda milletiyle beraber güçlü bir zemin yakaladı. Dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Süreci çok iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. 

Şu anda Türkiye’de kamu düzeni ve asayiş konusunda hiçbir problem söz konusu değil.

Normal günlerden geçmediğimiz hepimizin malumu. Sağlık sistemi sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

Üretim ve tedarik zincirinde en ufak bir problemin yaşanmasına izin vermiyoruz.

Sosyal izolasyon ve sosyal mesafenin korunması konusunda elimizden geleni yapıyoruz. 31 ile giriş çıkışları kapattık. 

Zor bir süreçteyiz. Böyle bir tabloyu yaşıyoruz. Dünya böyle bir durumu daha önce hiç yaşamamıştı. Mümkün olduğunda hayatın hareketliliğini durdurmamız gerekiyor. Belirlediğimiz bir yol haritası var ve bu haritayı uygulamaya çalışıyoruz.

Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar büyük ölçüde kendini evlerine kapatmış durumda. Hafta sonları bu rakamlar yüzde 95’leri buluyor. Toplu ulaşım rakamlarını takip ediyoruz. Hafta içerisinde her 100 yolcudan 87’si toplu taşıma araçlarını kullanmıyoruz. Şehirler arası yolculuk da yüzde 99,9 durmuş durumda. Bu ve buna benzer birçok ölçütümüz var. Araştırmalar yaparak vatandaşlarımızın hangi tedbirleri aldığını takip etmeye çalışıyoruz. Bizden ne beklediklerini biliyoruz.

Bugüne kadar toplam 26 bin kişiye idari para cezası kesildi. 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı yasaklarını ihlal edenlere para cezası kesildi. Kavga edenler, kumar oynayanlar, sokak ortasında halay çeken herkese bu cezalar uygulandı.

Bütün dünya ülkeleri sokağa çıkma yasağını tartışıyor. Bazı ülkeler ikinci dalga gelirmiyi tartışıyor. Bu salgının ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Yarın öbür gün başka bir bulaş meydana gelir mi bilemiyoruz. Mesele çok daha farklı boyutlara giderse alınabilecek her türlü kararı alırız. İhtiyaç duyulursa uygulamaktan çekinmeyiz. Bunu ilk defa da söylemiyoruz. Sahayı her geçen gün sıkıştırıyoruz. İşyerlerinden caddelere kadar uygulamalar yapıyoruz. Yoğunluğu azaltamadağımız caddeler olursa hemen önlemimizi alıyoruz. Riski gördüğümüz yerde adımızımızı atıyoruz.

Her sabah yaklaşık 1,5 saat vaka sayılarını takip ediyor ve çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Oransal artışları ve rakamları düzenli olarak takip ediyoruz. 81 ilimizi de kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Tüm birimlerimiz olayları anı anına takip ederek raporlarını iletiyorlar. 

Doğru bilgileri doğru zamanda halkımızla paylaşıyoruz. Bu zamanda yapılmaması gereken, bizlere çelme takmaya çalışarak bu durumu siyasi hale getirmek isteyenler var. Bu salgın üzerinden siyaset yapılmamalı. Bu salgınla hepimizin ortak bir şekilde mücadele etmemiz lazım.

Toplam 52 ilde 180 alanda karantina yapıyoruz. Bir tanesi ilçe merkezi. 122 bin 500 vatandaşımız karantina içerisinde. 15 bin 500 kişi de yurt dışından geldi ve karantina alındı. Ülkemizde 138 bin kişi karantina altına alınmış oluyor. Sahayı izlememizin bir başarısı olarak bu rakamları paylaşıyoruz. Kamu düzenini ayakta tuturak bu süreci doğru bir şekilde devam ettiriyoruz."

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2020, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30