12 Dev Adam Dünya basınının gündeminde

Basketbol Dünya Kupası'ndaki Türkiye Amerika Birleşik Devletleri maçı Amerika ve Avrupa basınında büyük yankı buldu. 12 Dev Adam'ın güçlü rakibini elinden kaçırması büyük şaşkınlıkla karşılandı.

12 Dev Adam Dünya basınının gündeminde
banner127

Türkiye'nin ABD'ye uzatmalarda 93-92 kaybettiği nefes kesen maç dünya basınında da yankı buldu.

Amerika Birleşik devletlerinde uzatmalarda gelen Türkiye galibiyeti şaşkınlıkla karşılandı.

The Washington Post: ''Milli takım Türkiye'den uzatmalarda güç bela kurtuldu'' manşetini atarken, USA Today: ''Birleşik Devletler Türkiye'yi uzatmalarda geçti'' ifadelerini kullandı.

The Wall Street of Journal: ''ABD takımı derin bir nefes aldı. Türkiye 10 saniyede 4 serbest atış kaçırdı ve Amerikalılar galibiyet ile sahadan ayrıldı. Dünyadaki 17. en iyi takım neredeyse ABD'yi yeniyordu'' dedi.

12 Dev Adam'ın performansı Avrupa basınında da yer aldı. İspanyol Marca: 'Türkiye düşük profilli rüya takımı başladı' dedi.

AS gazetesi ise ay yıldızlıların son saniyelerde kaçırdığı serbest atışlara değinerek ''Türkiye'nin panik atağı Amerika Birleşik Devletleri'ni kurtardı'' manşetini öne çıkardı.

Fransız L'Équipe gazetesi de heyecan dolu maçın haberini ''Amerika Birleşik Devletleri Türkiye mucizesinden kurtuldu'' başlığıyla okucularına sundu.

12 dev adam Dünya Kupası'ndaki ikinci maçında ABD'yi uzatmalarda 92-93 mağlup olarak mucizenin eşiğinden döndü.

Uluslararası müsabakalarda 55 maçtır yenilmeyen ve Dünya Kupası'nda da 21 maç üst üste kazanan ABD takımı, Türkiye karşısında hiç beklemediği kadar zorlandı. (Skor)

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2019, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30