Tek bir transfer Eskişehirspor'un sonu oluyor

Öncelikle konunun özünü anlatmak lazım. Süper Lig’den yeni düşen Eskişehirspor iddialı bir kadro ile lige hazırlanıp, ilk yılında Süper Lig’e dönmek istiyor. Mesut Hoşcan görevden ayrılıyor ve Halil Ünal başkan seçiliyor. Halil Ünal geri dönüşünü flaş bir transfer ile taçlandırmak istiyor. O transferin Eskişehirspor’a yıllar sonra ne kadar pahalıya patlayacağını bilmeyen Ünal fütursuzca bir kararla, TFF 1.Lig standartlarının çok üzerinde bir transfere imza atıyor. Türk medyası o günlerde şu tarz başlıkları atıyor. “Trabzonspor’un yıldızı Erkan Zengin bir alt ligde.” Halil Ünal’ın özel girişimleri ile gerçekleştirilen transferde herkes Erkan Zengin’in Eskişehirspor sevdasına odaklanmış, Erkan’ın parayı bırakarak Eskişehirspor’a geldiğini konuşmuştu. 

Erkan, Karadeniz temsilcisinde kaç parasını bıraktı diye düşünenler Eskişehirspor’un Trabzonspor’a kaç para borçlandığına dair en ufak bir söylemde bulunmamıştı. Erkan Zengin’e kaç para maaş ödenecek, menajer Hakan Şirin’e ne kadar komisyon ödenecek. Trabzonspor’a bonservis bedeli ödenecek mi, kimsenin umurunda olmadı. 

O sezonun sonunda Eskişehirspor ligi 4. sırada tamamladı. Play off finalinde Göztepe’ye penaltılarla mağlup oldu ve çöküş süreci başladı. Son beş yılda sadece bir kez transferini açabilen Eskişehirspor bir kez mucizeyi başarıp ligde kalsa da son iki sezonda üst üste küme düştü. 

Geldik günümüze. Öğreniyoruz ki Eskişehirspor’un bu transferi 310 bin Euro bonservis bedeli ile yapmış. Aradan geçen beş yılda da 90 bin Euro faiz işlemiş ve borç 400 bin Euro’ya çıkmış. 2016 yılında 930 bin TL’ye kapanacak olan bu borç günümüzde faizlerle ve kur artışı ile birlikte 4 milyon 125 bin TL’ye ancak kapanabiliyor. Trabzonspor yönetiminin 2010-2011 sezonunda averajla kaçan şampiyonluğun faturasını Eskişehirspor’a çıkarması da Eskişehirspor’un sonu oluyor. 

Eskişehirspor’da yönetim oluşamıyor. Kasada 1 lira para yok. 83 imza alarak, TFF 2.Lig’de kalabilecek bir kadro oluşturulamazsa 56 yıllık camia ilk sezonunda 2.Lig’e de veda edecek. Alacaklıların çoğu imza verdi. Sayıları da her geçen gün artıyor. Trabzonspor imza verecek mi, inşallah verir de bizim paralar hiç olmaz diyenler bile var. Kısacası herkesin gözü Trabzonspor’da. Araya kimler kimler giriyor, kimler kimler ricacı oluyor ancak ikna olmuyorlar. 

Derken bugün Trabzonspor’da Mali Genel Kurul düzenleniyor ve Başkanları bir konuşma gerçekleştiriyor. Benim seyretiğim kadarıyla Ağaoğlu’nun gözünü intikam bürümüş. Eskişehirspor’a karşı çok kindar bir görüntüsü var. Özellikle kurduğu bir cümle çok dikkat çekici. “Bu iş 310 bin Euro olarak gözükse de alacak verecek işi değildir, bu iş prensip işidir. Bu mesele hayatını kaybeden Mustafa’nın davasıdır” bu sözler gerçekten çok ağır. Eşine, "27 yıl sonra yine şampiyon olamayacağız" dedikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Mustafa Çelik’in Eskişehirspor nedeniyle hayatını kaybettiğini ima ediyor. Bunlar çok ağır ithamlar.

Eskişehirspor sahaya maçı kaybetmek için mi çıksaydı. Trabzonspor da 11 kişi sahaya çıktı, Eskişehirspor da. İki takımın kora kor mücadele ettiği maçta gol sesi çıkmadı ve maç berabere bitti. Eskişehirspor’un Trabzonspor’da karşın daha çok gol pozisyonuna girdiği bir maçtı ancak maç berabere bitti. Bunlar futbolda olağan şeyler. Ligi ancak 7. sırada tamamlayabilen bir takımı içeride, dışarıda yenemeyen bir takım zaten şampiyon olmasın.

Şimdi gelelim FIFA’dan men sürecine. Eskişehirspor ve Sivasspor şike yaptıkları için değil, şike şüphesi taşıdıkları için o sezon Avrupa Kupalarından men edildiler. Sosyal medyada yayınlanan o liste de şike yapan kulüplerin listesi değil, Avrupa Kupalarından herhangi bir neden ile men edilen kulüplerin listesi. 

Son olarak gelelim çözüm aşamasına. Trabzonspor’un insafa gelmesi bir durum söz konusu olarak gözükmüyor. Eskişehirspor’da da para yok. Yönetim yok. Eskişehirspor, Trabzonspor’a borcunu ödemek için kampanya düzenliyormuş gibi söylemler de onur kırıcı olur. Bu saatten sonra koyu Eskişehirsporlu bir babayiğit beklemekten başka çaremiz yok. Ne diyelim. Eskişehirspor’a ‘evladım’ diyerek günü kurtarmaya çalışanlar, bugünlere sebep olanlar utansın.
 

YORUM EKLE

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30