Sosyal medya, 'gerçeğin hakemi' olmamalı

Trump attığı tweetler için ilk kez ‘bilgiyi doğrula’ etiketi koyulduğunu görünce çok öfkelenmiş, Twitter'ı kapatmakla tehdit etmişti. Facebook CEO'su Zuckerberg “Sosyal medya ‘gerçeğin hakemi’ gibi davranmamalı." sözleriyle tartışmaya dahil oldu.

Sosyal medya, 'gerçeğin hakemi' olmamalı
banner127

Fox News'e konuşan Zuckerberg, “Sosyal medya ‘gerçeğin hakemi' gibi davranmamalı. Bu konuda Twitter'dan farklı bir politikamız var. Facebook'un, insanların söylediği, yazdığı şeylerin doğruluğu konusunda hakemlik yapmaması gerektiğine inanıyorum. Özel şirketler, özellikle de bizim gibi bir platformda hizmet edenler böyle bir pozisyonda olmamalı.

Öncelikle, gerçekte ne yapmak istediklerini tam olarak anlamam gerekiyor. Ancak genel olarak şunu söyleyebilirim, sansürden endişe duyduğunu söyleyen bir hükümetin, bir platformu sansürlemeye çalışması bana doğru bir refleks olarak gelmiyor.

Dünya çapında, seçimlerle ilgili yanmış ya da tartışmalı bilgileri göstermeye devam edeceğiz. Ayrıca yaptığımız bir hata olursa da bunu kabul edeceğiz. Bu bizi, ‘gerçeğin hakemi' yapmaz. Niyetimiz, çelişen ifadelerle ilgili noktaları birleştirmek, tartışmalı bilgilere dikkat çekerek insanların kendi yargılamalarını yapmalarını sağlamak. Daha şeffaf olmamız, insanların eylemlerimizin nedenlerini anlamalarını sağlıyor."

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2020, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30