Süper Ay’a saatler kaldı

Yılın ikinci Süper Ay’ı 18:15'ten itibaren görülmeye başlanacak . NASA'da canlı yayın yapacak

Süper Ay’a saatler kaldı
banner127

Yılın ikinci Süper Ay’ına saatler kaldı. Türkiye'de, 19 Ocak günü yerel saatle 18:15'ten itibaren görülmeye başlanacak olan Süper Dolunay, 20 Ocak sabah 08:30'a kadar gözlemlenebilecek.

Ay, bu gece Dünya'ya en parlak yüzünü gösterecek. Dünya'ya en yakın noktada olması, uydumuzu en uzak olduğu noktaya göre yüzde 14 daha büyük, yüzde 30 daha parlak gösterecek.

Süper Ay Türkiye’de saat kaçta izlenebilecek? Süper Ay’ı gözlemlemek için çıplak göz yeterli olacak mı? Ülkemizden de görülebilecek Süper Ay, Türkiye saati ile saat 18.20'de net bir şekilde izlenebilecek.

Yılın ilk Süper Ay'ı 20 Ocak'ı 21 Ocak'a bağlayan gece görülmüştü. Tam Ay Tutulması'nın da yaşandığı gece, Ay kızıla bürünerek Süper Kanlı Ay'a dönüşmüştü. Tutulma sırasında atmosfere giren Güneş ışınlarının yaşadığı değişim sebebiyle kırmızı görünen Ay gözyüzünde muazzam görüntü oluşturmuştu.

NASA'DAN CANLI YAYIN
Süper Ay'ı gözlemlemek için ise hiçbir ekipmana ihtiyaç duyulmayacak. Ayrıca NASA, Ay'ın Süper Ay formunu internet üzerinden canlı olarak yayınlayacak.

SÜPER AY NEDİR?
Eliptik yörüngesi nedeniyle Dünya’ya olan mesafesi değişen Ay, yörüngesinin Dünya'ya en yakın olduğu noktasında dev ve parlak bir küre gibi beliriyor.  Ay'ın Süper Ay veya Mikro Ay olarak nitelendirilebilmesi için ne kadar yakın veya uzak olması gerektiğine dair resmi kurallar yoktur. Bu nedenle, bir kaynak tarafından Süper Ay olarak sınıflandırılan bir Dolunay, başkaları tarafından Süper Dolunay olarak değerlendirilmeyebilir.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2019, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30