Sahte savcı polise tosladı!

Eşi hapse giren bir kadını ‘savcı’ sıfatıyla dolandırmak isteyen 61 yaşındaki dolandırıcı fena yakalandı. Filmleri aratmayan bir senaryo ile düzenlenen operasyon kapsamında yakalanan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sahte savcı polise tosladı!
banner127

İstanbul’da yaşanan teledolandırıcılık olayı ‘bu kadarına da pes artık’ dedirtti. Yeşilköy Polis Merkezi Amirliği’ni arayan bir 61 yaşındaki M.K. kendisini savcı olarak tanıttı. M.K. görevli polis memurundan Yeşilköy Mahallesi’nde meydana gelen silahla yaralama konusu ile ilgili işlem yapılan Ö.S. isimli şahsın eşinin telefon numarasını istedi.

O KİŞİ UYARILDI

Görevli polis memuru konu hakkında bilgi veremeyeceğini belirterek telefonu kapattı. Durumdan şüphelenen polis hemen Ö.S. isimli şahsın eşi T.S.’yi arayarak yüz yüze görüşme sağladı. Kendisini para isteyen bir şahsın olması halinde polise bilgi vermesi yönünde uyardı.

SAVCI OLARAK TANITIP 25 BİN İSTEDİ

Ertesi gün T.S. isimli kadın Yeşilköy Şehit Şakir Tosun Polis Merkezi Amirliği’ni arayarak kendisini Savcı olarak tanıtan bir şahsın aradığını, tutuklu olan eşinin dosyasının önünde olduğunu ve eşini 25 bin lira karşılığında serbest bırakabileceğini söylemesi üzerine para çekmek için bankaya geçtiğini söylediğini bildirdi.

UZAKTAN TAKİP BAŞLADI

Bu durum üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti. T.S. isimli kadına ulaşarak ön tarafından seri numaraları alınmış 200 liralık banknot ile arka kısmına para şeklinde kağıtlar olan zarf verildi. Görevlilerin uzaktan göz kontrolünde T.S. kendisini savcı olarak tanıtan M.K.’ye para zarfını vermek üzere Şişli’de bulunan bir pasajın içerisindeki demir bir kapının arasına M.K. isimli şahsın yönlendirmesi sonucu para zarfını bırakıp ayrıldı.

YAKALANDI

Zarf görevlilerce uzaktan takibe alındı. Ardından M.K. isimli şahıs gelerek zarfın içini kontrol ettiği esnada görevli polis memurlarında kovalama sonucu yakalandı.

Şüpheli M.K. emniyetteki işlemleri ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30