Gülen'i iade etmeyi düşünmüyoruz

ABD Başkanı Trump, "Gülen'in iade konusunu şu an ele almıyoruz, Türkiye için ne yapabileceğimize her zaman bakıyoruz" dedi.

Gülen'i iade etmeyi düşünmüyoruz
banner127

"Gülen'in kendi isteğiyle gitmesi lazım"

Carol E. Lee, Julia Ainsley ve Courtney Kube imzalı haberde Trump yönetimi ve Türk yetkililer, Gülen'in iade edilmemesi durumunda Güney Afrika'ya gönderilmesi konusunda da müzakerelerde bulunulduğu ve olursa Gülen'in kendi isteği ile gitmesi gerekeceği yer aldı.

Gülen'in ABD'deki yasal statüsünü öğrenmek istediği belirtildi, ismi açıklanmayan 2 kaynağa dayandırılarak "Gülen'in ABD'de kalıcı oturma izni sağlayan Yeşil Kart (Green Card) sahibi olduğu"ifade edildi.

Haberde Gülen'in iadesi İstanbul'da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının sonrasında gündeme geldiği ve Türkiye'nin Suudi Arabistan üzerindeki baskısının azaltılması amaçlandığını belirtildi.


Görüşme Pompeo'nun Türkiye ziyareti sonrası yapıldı

Ayrıca haberde Türk yetkililerin iki konu arasında bağlantı olmadığını vurguladığı yazıldı. Konunun ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Türkiye ziyareti sonrası görüşülmeye başlandı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere dün Riyad'a gitmiş ardından Türkiye'ye gelmişti. Pompeo, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30