Rusya: "ABD terörist yetiştiriyor"

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, ABD’yi, Suriye’nin El Tanf bölgesinde yasadışı olarak kurduğu üste silahlı militanlara eğitim vermekle itham etti. Rus Sözcü, ABD’nin eylemlerine ilişkin pek çok kanıta ulaştıklarını da ekledi.

Rusya: "ABD terörist yetiştiriyor"
banner127

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, ABD’nin Suriye’nin El Tanf bölgesinde yer alan üssü hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

​Rus Sözcü düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: “Burada (El Tanf) IŞİD’le mücadele bahanesiyle ve bize söylediklerine göre İran’ı çevrelemek amacıyla, BM üyesi egemen bir ülkenin (Suriye) topraklarında; Bağdat ve Şam otoyollarını birleştiren stratejik bir bölge olan Suriye, Irak ve Ürdün sınırlarının birleşme noktasında, militanların eğitildiği kocaman bir Amerikan üssü kurulmuş durumda. Elimizde buna dair çok sayıda kanıt var”.

​Ayrıca Zaharova, El Tanf bölgesi çevresinde ‘yasadışı olarak kurulmuş ve fiilen ABD tarafından işgal edilmiş alanlardan birinde’ yer aldığını söylediği Rukban mülteci kampındaki durum hakkında endişeli olduklarını da bir defa daha belirtti.

‘RUKBAN MÜLTECİ KAMPI BÖLGENİN EN ACI DOLU NOKTALARINDAN BİRİ’

Rukban’da on binlerce insanın son derece zor koşullarda hayatta kalmaya çalıştığını belirten Zaharova bu kampın ‘Suriye haritasının en acı dolu noktalarından biri’ olduğu vurgusunu yaptı.

Rus dışişleri ve savunma yetkilileri aylardır Rukban kampındaki durum hakkında uyarılarda bulunuyor. Rus yetkililer son olarak bu kamptaki cinsel istismar ve insan kaçakçılığına dikkat çekmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30