100 girişimci kadına KOSGEB desteği

Kadınların iş gücüne katılmalarının önünde bulunan engelleri ortadan kaldırmak amacıyla kurulan İşte Kadın Derneği’nin İş Bilen Kadınlar Geliyor Projesinin Yıl Sonu Kapanış Toplantısı Ramada Hotel & Suites By Wyndam İstanbul Merter 'de gerçekleştirildi.

100 girişimci kadına KOSGEB desteği
banner115

Kadınların kendi içlerindeki gücü keşfedip, kendilerini tanımalarını ve ifade etmelerini sağlamak amacıyla 2015 yılında kurulan İşte Kadın Derneği kadın istihdamını arttırmayı ve kadın girişimciliğini özendirmeyi hedefliyor. 

Bu hedef doğrultusunda yürütülen faaliyetler kapsamında 2018 yılında ilk proje olan “ŞİMDİ SIRA BİZDE” İçişleri Bakanlığı ve İl Dernekler Müdürlüğü katkıları ile gerçekleştirildi. Hedef kitledeki 57 kadına psikolojik test, özgüven eğitimleri ve mesleki temel eğitimler verildi. Bu kadınlar arasından 17 kadının farklı iş yerlerinde istihdamı sağlandı ve 7 kadın kendi iş yerini kurdu.

2019 yılında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Yerel STK’lar Hibe Programı kapsamında derneğin çalışmalarını yürüttüğü “İŞ BİLEN KADINLAR GELİYOR” projesinde başarılı bir şekilde sona gelindi. Proje kapsamında potansiyel girişimci 100 kadına KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi  ve İş Planı, Proje Fikri, Proje Geliştirme Eğitimi verildi.

Eğitmenler ve Yönetim Kurulu Mülakatlarında değerlendirilen kadınlardan seçilen 10 İş Bilen Kadına Mentörlük Eğitimi verilmiştir. Bu kadınlar kendi işlerini kurma noktasında önemli adımlar atmışlardır.

Kadın girişimciliğini özendirmek amacıyla; “İÇİNDEKİ GÜÇLÜ KADINI FARK ET, DÜNYANI DEĞİŞTİR!” sloganıyla bir Kamu Spotu yapıldı. Kadın Girişimci Ağı kurularak girişimci kadınlar dijital bir platformda buluşturuldu. Mobil uygulama geliştirerek kadınlar arası ticareti güçlendirecek bir ağ oluşturuldu.

Program açılış konuşmasında İşte Kadın Derneği Başkanı Gülhan Akyazı ve Başkan Vekili Fatma Çinar kadınların birlik ve beraberlikte oldukları zaman bazı şeylerin daha çok ifade ettiklerini dile getirdiler. Kadınlara tekrar çağrıda bulunarak İşte Kadın Derneğine herkesin sahip çıkmasını istediler. Programda konuşma yapan Dışişleri Bakanlığı AB bölge proje sorumlusu Sinem Bölükbaşı ise sivil toplumlarla iş birliği içinde olmayı çok önemsediklerini, İş Bilen Kadınlar Projesinin kendi projeleri olduğunu, bu gibi projeleri sonuna kadar desteklediklerini sözlerine ekledi. Katılımcılara İşte Kadın Derneği çalışmaları hakkında bilgiyi Elif Nur Tosun verirken Havva Nur Özdemir de Projedeki içerikleri ve yaşanmışları katılımcılara tek tek anlattı.

Bu arada İşte Kadın Derneği’nin hazırlamış olduğu “DİJİTAL DÜNYADA KADIN GİRİŞİMCİLER” projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı. Proje 2020 yılında hayata geçirilecek.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30