Ekmek fiyatlarına okkalı zam yolda!

Ekmek fiyatlarındaki potansiyel artış endişe yaratıyor. Buğday ve un fiyatlarının yükselmesi, Türkiye'de ekmek fiyatlarının artabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Ekmek fiyatlarına okkalı zam yolda!
banner127

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, buğday fiyatlarındaki artışın ekonomik sıkıntı yaşatabileceğini belirtti.

Haluk Tezcan, ekstra bir artışın gerekmediğini ve 9.5-10 TL aralığının makul bir fiyat seviyesi olduğunu belirterek, bu fiyatın üzerindeki her zammın ekmek fiyatlarına yansıyacağını ve özellikle düşük gelirli kesimi zorlayabileceğini vurguladı.

Unun düşük gelirli kesimler için temel bir gıda maddesi olduğunu vurgulayan Tezcan, un üreticilerinin enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla ekmek fiyatlarının artmasını engellemek için politikalara destek verdiklerini belirtti. 

Haluk Tezcan, buğday alım fiyatlarıyla ilgili olarak dünya genelinde buğdayın ton fiyatının 220 dolar civarında olduğunu ancak Türkiye'de 320 dolara kadar ulaştığını ifade ederek, çiftçilerin üretimden kopmaması için desteklenmeleri gerektiğini belirtti. 

Ancak bu desteğin alım tutarları üzerinden değil, devlet desteklerinin artırılması yoluyla daha yerinde olacağını önerdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30