İŞKUR öğrencilere harçlık verecek

İŞKUR öğrenciye cep harçlığı verecek. Üniversite öğrencilerinin büyük bir heyecanla beklediği programla ilgili şartlar belli oldu.

İŞKUR öğrencilere harçlık verecek
banner127

Üniversiteli gençler, Sosyal Çalışma Programı'yla üç ay boyunca çalışacak. Toplam 2 bin 500 lira ödenecek 100 bin genç, böylece ilk kez sigortalı olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Sosyal Çalışma Programı'yla üniversiteli gençlere 3 ay boyunca toplam 2 bin 500 lira ödenecek. Bu yaz yaklaşık 100 bin gencin yararlanması hedeflenen programın ayrıntıları da netleşti. İŞKUR'un "hem sosyalleş hem de para kazan" sloganıyla duyurduğu program her yıl haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında düzenlenecek ve sadece üniversite öğrencileri yararlanabilecek. Peki 2019 İŞKUR işsizlere cep harçlığı alma şartları nedir? İŞKUR cep harçlığı günlük ne kadar? İşte tüm detaylar

ÖĞRENCİYE 2 BİN 500 TL VERİLECEK!

Programın çalışma süresi günlük 8 saat olmak üzere 3 gün olacak. Program süresince 5 güne kadar izin hakkı kullandırılacak. Öğrencilere asgari ücret üzerinden günlük 68 lira olmak üzere aylık yaklaşık 820 lira ödeme yapılacak. Böylece yaz boyunca çalışan öğrencilerin eline yaklaşık 2 bin 500 lira geçmiş olacak. İş imkânıyla gençlerin ilk kez sigorta girişleri de yapılmış olacak.

Üniversiteli gençlere bulundukları şehirlerde sosyal, coğrafi durumuna göre yaşlı bakımı, sosyal hizmetler, eğitmenlik, koçluk, folklor eğitmenliği gibi alanlarda iş imkânı sağlayan program mayıstan itibaren başlayacak. Başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Gençlerimiz hem yazları çalışma hem de cep harçlığı kazanma imkânına kavuşacak. Mayıstan itibaren İŞKUR'a başvurarak sosyal çalışma programımıza katılmalarını diliyoruz. Gençlerimiz inşallah ülkemizin daha üst kademelerine yükselecek" dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2019, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30