Vatandaş makarna ve bakliyatlara hücum etti

Türkiye'de koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından kolonya ve etil alkol ürünlerinin satışlarında artış yaşandı.

Vatandaş makarna ve bakliyatlara hücum etti
banner127

Bazı marketlerde kolonya satışı 3 adetle sınırlandırıldı. Makarna, çay ve bakliyatlar gibi kolay stoklanabilecek gıda ürünlerinin rafları boşaldı. Kriz fırsatçıları internet sitelerinde makarna fiyatlarını şişirdi. Perakendeciler ise tüm önlemlerin alındığını yeterli stok bulunduğunu belirterek vatandaşlara "Müsterih olun, ihtiyacınız kadar alın" çağrısı yaptı.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç, gerekli önlemlerin alındığını, marketlerde kolonya, ıslak mendil, el sabunu gibi ürünler ile su, süt, un, yağ, şeker, makarna ve bakliyat ürünleri, bebek bezi, bebek maması gibi ürünlerde de stokların artırıldığını söyledi. Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün de "Yerel marketlerimiz, satış noktalarında ürün, mekan ve personel hijyenine ilişkin gerekli tüm önlemleri almış ve gerekli tüm hijyenik ürünlerin yeterli stokunu ise yapmış durumda" dedi

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2020, 22:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30