Zeytin piyasası allak bullak

İYİ Partili Vekil Ahmet Kamil Erozan bugün meclis konuşmasında Zeytin piyasasının Suriye'den gelen ucuz zeytin nedeniyle allak bullak olduğunu gündeme getirdi.

Zeytin piyasası allak bullak
banner127

Marmarabirlik sofralık zeytinde taban fiyatı 4,80 lira, yağlık zeytinde ise 3,25 liraya alıyor ancak İYİ Partili Vekil Ahmet Kamil Erozan'a göre piyasada yerli zeytinden çok ithal zeytin var. Çünkü ithal zeytin ülkemize 2 liradan giriyor.

YERLİ ZEYTİNİ HASTALIK VURDU

Tarım Satış Kooperatifi yetkililerinin yaptığı açıklamada, zeytin sineği ile mantar hastalığına karşı gerek havadan ziraî ilaçlamayla gerekse müstahsilin yerden ilaçlama çalışmalarıyla büyük mücadele yürütülmesine rağmen bu yıl hasat edilen üründe geçen yıla nazaran yüzde 60 azalma olduğu dile getirildi.

AFRİN ZEYTİNİ UCUZA GELİYOR

İthal zeytinin piyasayı karıştırdığını söyleyen Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, "Ülkemizde sadece Suriyeli göçmenler yok. Ülkemizde bir de göçme zeytin olayı var. Bu zeytinler Afrin'den geliyor. Zeytin piyasası allak bullak olmuş durumda. 2,5 liraya satılması gereken yerli zeytin daha yüksek fiyatlara satılıyor. Kendi ürettiğimiz yerli zeytin 2,5 lira bile satılsa Afrin'den 2 liraya gelen zeytin ile mücadele edemez. Bu durum böyle devam ederse ne yazık ki ülkemizi güzel şeyler beklemiyor" dedi.

MARKETTE 20 LİRAYA SATILIYOR

Uzmanlar bu durumun devam etmesi durumunda gelecek yıllarda yerli zeytin üretiminin bitebileceğini ve bir an evvel bu konuda önlemler alınması gerektiğini belirttiler. Zeytin fiyatları ise marketlerde kilogramı ortalama 20 liradan alıcı buluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30