10 ayda 25 organ nakledildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde organ nakli operasyonları devam ediyor.

10 ayda 25 organ nakledildi
banner127

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde canlı vericili organ nakli Prof Dr İlter Özer Prof Dr Bülent Ünal ve Prof Dr Murat Ulaş önderliğinde hız kesmeden devam ediyor. Son 10 ayda 25’incisi gerçekleşen organ naklinden 14 böbrek 11 i ise karaciğer naklidir bugün ise sonuncusu yapılan canlı vericili karaciğer nakli idi. Nakil ekibi kadavra bağışının azlığı nedeni ile canlı vericili organ nakli yapmak durumunda kaldıklarını söyleyerek organ bağışının arttırılmasının hayat kurtarıcı ve gerekli olduğunu vurguladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde canlıdan canlıya karaciğer nakli daha gerçekleştirildi. 27 aralık Perşembe günü gerçekleştirilen canlıdan canlıya karaciger nakli, organ nakillerini gerçekleştiren ekibini 10 ay içindeki 25 inci organ nakli oldu. Eskişehir’e geldikleri günden bu yana 25 organ nakli gerçekleştirin 10kişilik ekibin başında Prof. Dr. Murat Ulaş, Prof. Dr. Bülent Ünal, Prof. Dr. İlter Özer bulunuyor.

Konu ile ilgilş olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdiği bir röportajında, "Açıkcası çok iyi bir yerde değiliz. Organ naklinde kadavradan nakil konusunda çok aşağılardayız. Canlı donörden organ naklinde ise öndeyiz. Bağış noktasında olmamız gereken yerde olmadığımız ortada. Burada bir bağış alışkanlığının olmadığını söyleyebiliriz. Ama bu işte ne kadar başarılı olduğumuz, ihtiyacı olan vatandaşın bundan ne kadar fayda sağladığı her geçen gün görüldükçe, bağışçıların sayısı da artacaktır" demişti.

(222Haber.com)

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2018, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30