14 yaşında cinsel istismara maruz kaldı

Eskişehir Barosu, Eskişehir’de 14 yaşında bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığını ve faillerin serbest bırakıldığını duyurdu.

14 yaşında cinsel istismara maruz kaldı
banner127

Olayı kamuoyuna Eskişehir Barosu duyurdu. Baroya bağlı Çocuk Hakları İzleme Komisyonunun yazılı açıklaması şu şekilde;

“Şehrimizde 05.03.2020 tarihinde, maalesef, mağdur çocuğun annesinin de suça * fail" olarak dahil olduğu "Çocuğun Cinsel İstismarı, Çocuğa Karşı Cinsel Taciz, Çocuğa Karşı İşlenmiş Özel Hayatın Gizliliğini İhlal, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma" suçlarının vuku bulduğunu, suçun faillerinin 22.04.2020 tarihli bir kararla tahliyesinin sağlandığını, bugün, üzüntü, hayret ve şaşkınlıkla öğrendik. 

Çocuğa karșı işlenmiş ve 14 yaşında bir çocuğun altından kalkamayacağı böyle birden fazla suçun vuku bulduğu tarafların örtüşen beyanlarıyla sabit bir dosyada, sanıklardan, işledikleri suçun üzerinden bir buçuk ay geçmeden ellerini kollarını sallayarak dışarıda gezmeye başlamaları, sanıklarda ve çocuklara karşı suç işleme düşüncesi bulunan başka sapıklarda suç işlemeyi teşvik edecek, maalesef suçun faillerinden birisinin anne olması sebebiyle, mağdur çocuğumuzun başka istismar ve tacizlerin süjesi olma ihtimallerini de artıracaktır. 

Ayrıca, tahliye ile mağdur çocuğun üzerindeki baskı artacak, önceki pratiklerimizden aşina olduğumuz üzere, bizzat sanık annesi tarafından mağdur çocuğun ifadesi değiştirilmeye zorlanacak, ceza muhakemesinin "maddi gerçeği ortaya çıkarmak hedefi sonuçsuz kalacak, sapıklar, istismarcılar ve tacizciler aramızda dolaşmaya, hem kendi çocukları hem de toplumumuz için tehlike arz etmeye devam edeceklerdir. 

Bundan önce de cezasızlık niteliğindeki benzer tahliyeler sonucunda maalesef pek çok kez böyle olmuş, çocuğa karşı cinsel istismar suçları katlanarak artmıştır. Failler cezasız kaldıkça ve toplumda "cezasızlık algısı" yaygınlaştıkça bu suçların daha da artacağı şüphesizdir. Çocuğa karşı işlenen bu denli ağır, çocuğun benliğini yıkıcı ve toplum sağlığı için de tehlike teşkil eden suçlarda, mağdur çocuğun ifadesi ile suç faillerinin ve tanıkların ifadeleri örtüştüğü halde; "cezasızlık" algısı yaratacak nitelikteki tahliyeyi ne hukuk anlayışımız ne de vicdanımız kabul etmiyor! 

Mağdur çocuğun da vicdanının kabul etmediğine, adalete ve geleceğe olan inancının yıkıldığına, hayal kırıklığı yaşadığıma, önceki pratiklerimiz sebebiyle eminiz.

Mahkemenin tahliye kararı, ayrica, Çocuğun ihmal ve istismarının önlenmesine ilişkin imzacısı olduğumuz Uluslararası pek çok protokol ile birlikte Birleşmiş Milletler yükümlülüklerimizi de ihlal ettiğimizi ayan beyan sergilemektedir. Çocuk Hakları Sözleşmesindeki Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu itibariyle haberdar olduğumuz bu olarak, bugün vicdanlarımızı yaralayan olayın ve kararın takipçisi olacağımızı, derhal, komisyon adına sanıkların tahliyesine itiraz çocuğumuzun bulunacağımızı, çocukların başına gelen bu vahşetin cezasız kalmaması için bir kez daha ve her seferinde mücadele edeceğimizi basına ve kamuoyuna saygıyla bildiririz.”
 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2020, 20:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30