Başkanlardan 23 Nisan mesajları

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık ve Odunpazarı MHP İlçe Başkanı Mustafa Komar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı mesajlar yayımladılar.

Başkanlardan 23 Nisan mesajları
banner127

MHP ESKİŞEHİR İL BAŞKANI İSMAİL CANDEMİR;

Bugünün Küçükleri Yarının Büyükleridir.
Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ve millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmadığının tüm dünyaya ilan edildiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın, idrak ediyor olmanın gururunu, kıvancını ve dahi heyecanını yaşıyoruz.

Şüphesiz ki, 23 Nisan 1920 aziz Türk milletinin dönüm noktalarından biridir. Şanlı ecdâdımız o gün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla kenetlenmiş ve bağımsızlığından zerre ödün vermeden çıktığı bu yolda çetin mücadelelerden geçerek bağımsızlığını tesis etmeyi muvaffakiyet ile neticelendirmiş; millî iradenin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak tüm dünyaya ilan etmiştir.
Kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun cansiperane iradesini yapan meclisimiz kuruluşundan günümüze daha müreffeh, daha esen, daha güçlü, daha başarılı ve huzurlu yarınlar için aynı özveri ile çalışmaktadır. Bugün ise gazi meclisi olması bunun en bariz örneğidir.

Elzem olan bir husus da vardır ki, o da İstiklâlimizin temini nasıl ki önemliyse istikbâlimizi tesis etmek de bir o kadar önemlidir. Bu minvâlde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olarak gördüğü çocuklara bugünü "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak armağan etmiştir. 23 Nisan dünya çocukları arasında dostluk ve sevgi bağlarının pekişmesinde büyük ve önemli bir rol üstlenmektedir. Ve geçmişten günümüze coşku ile kutlanmaktadır. Coşkumuzu, heyecanımızı hiç eksiltmeden kutlayacağımız nice yüzyıllar Türk Milleti ile olsun.Bizler, çocuklarımızın istikbâli için gayretle çalışmakta ve onların daha huzurlu daha

refah dolu bir ülkede yaşaması için varız. Sorgulayan, okuyan, tefekkür eden, kendine güvenen, aydınlık bakış açısına sahip, ülküsü ve hedefleri olan, hayâllerinden vazgeçmeyen, vatanını, bayrağını seven kadîm değerlerine sahip çıkan ahlaklı çalışkan çocuklar yetiştirmek boynumuzun borcudur.

Bu vesile ile Ulu Önder Mustafa Kema Atatürk'ü saygı, minnet ve rahmetle ile yâd ediyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Sözlerime Atatürk'ün şu sözü ile son vermek istiyorum, "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."Daha müreffeh, daha huzurlu, daha sağlıklı yüzyıllara erişmek temennisiyle, Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

ÇİFTELER BELEDİYE BAŞKANI KADİR BIYIK

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından; "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." denilerek TBMM'nin açılışı vesilesi ile tüm dünya çocuklarına hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 100. Yılını kutlamanın onuru ve gururunu yaşıyoruz.

Yıllarca verilen şanlı bir mücadelenin ardından Türk milletinin iradesini temsil etmek amacıyla 23 Nisan 1920'de TBMM kurulmuş ve bu kutlu gün mücadelenin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir örnekle geleceğimiz olan çocuklarımıza bayram olarak hediye edilmiştir.

Dünyamızın bugün içinde bulunduğu ve topyekûn mücadele ettiği bu zorlu süreçte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını meydanlarda coşkuyla kutlayamayacak olmamızın hüznü içimizi burksa da gönlümüze düşürdüğü coşku ve heyecan hiç bir zaman hiç bir şartta eksilmediği gibi yine eksilmeyecektir.

Bu yıl bayramlarını sağlıklı bir gelecek için evlerinde kalarak geçirmek zorunda olan çocuklarımız aileleri ile birlikte 23 Nisan coşkusunu en üst seviyede yaşayacaklar ve bu bayramı kendilerine hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü yâd edeceklerdir.

Buradan bu vesile ile bir kez daha hatırlatmak isterim ki nice milli ve manevi bayramları birlikte çoşku ile kutlamak sevgi ile kucaklaşmak özlenen güzel günlere biran önce kavuşmak için bugün hepimiz evimizde kalmak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Milli mücadele kahramanlarımızı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve rahmetle anıyorum.

ODUNPAZARI İLÇE BAŞKANI MUSTAFA KOMAR

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni bir dönemin başlangıcı olan ve devletimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihi milli egemenliğimiz açısından önemli bir tarihtir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İstiklal Mücadelemizi başarıyla yöneterek bağımsızlığımızın kazanılmasında büyük payı olan, hepimizin iftihar ettiği bir kurumdur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Verdiği bağımsızlık mücadelesiyle mazlum milletlere örnek olmayı başaran ülkemiz, bugün her alanda kalkınan ve gelişen, çağdaş ülkelerle rekabet eden saygın ve istikrarın sembolü bir ülke haline gelmiştir.
Çocuklarımızın, kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hâkim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, değerlerine bağlı, kültür ve medeniyetimizi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olarak yetişmesine büyük özen gösteriyoruz.

İnanıyorum ki; çocuklarımız zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden, demokrasinin değerlerinden güç alarak ülkemizi daha da ileri seviyelere götüreceklerdir.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Coşkumuzun ve yaşama sevincimizin sürekli olması dileğiyle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."
 

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30