Binlerce fidanı toprakla buluşturdular

​2020 ilkbaharının ilk fidanları Dünya Emekçi Kadınlar Gününde dikildi. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ve Sarar Şirketler grubu işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, 8 Mart Kadınlar Günü Hatıra Ormanına 2 bin karaçam ve sedir fidan dikildi.

Binlerce fidanı toprakla buluşturdular
banner127

Gürpınar ve 75. Yıl Mahalleleri arasında kalan ve toprak işlemesi Orman Bölge Müdürlüğünce yapılan 10 dönümlük sahadaki etkinliğe, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, İşletme Müdürü Doğan Kiras, Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, Protokol Müdürü Alaattin Çoban, Yönetim Kurulu Üyeleri, Gürpınar Mahallesi Muhtarı İsmail Keskiner ve özellikle 200 kadın çalışan aileleri ile birlikte katıldı.

Fidan dikiminden önce bir konuşma yapan Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar katılımcıların Emekçi Kadınlar gününü kutlayarak  “%80 oranında kadın istihdam eden bir grubuz. Kadın çalışanlar bizim kıymetlilerimizdir. Memleketimize hayırlı evlatlar yetiştirdikleri gibi bu fidanları da yetiştirsinler. Günlerini kutluyorum. Bize bu imkanı sağlayan ve her şeyi hazırlayan Orman teşkilatımıza da teşekkür diyorum” dedi.

İkinci konuşmayı yapan Orman Bölge Müdürü Recep Temel ise, Mevsimin ilk fidanlarını bugün dikiyoruz diyerek “Dağların arkasında gözden uzak çalışan bir kurumuz. Yılda ortalama 2 milyon beş yüz bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bugün kadınlar günü. Dikeceğiniz fidanlarında hepsine kadın eli değmiştir. Bizim fidanlıklarımızda ki çalışanlarımızın da çoğu kadınlardır. Ülkenizin yeşillenmesi için emek harcayan kadınlarımızı ve günlerini kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Orman İşletme Müdürü Doğan Kiras fidan dikimini tarif etti. İlk fidanı protokol kadınlar ile birlikte dikti. Daha sonra sahaya dağılan  katılımcılar bayram havasında 2 bin fidanı toprakla buluşturdular. Kumanya ikramının ardından program sona erdi.​

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2020, 23:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30