Bu konuyu çok önemsiyoruz

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve KOSGEB işbirliğinde KOBİ Gelişim Destek Programı “KOBİGEL” kapsamında üreticilere yönelik İmalat Sanayinde Dijitalleşme Destekleri tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bu konuyu çok önemsiyoruz
banner127

KOSGEB, KOBİGEL ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin; ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla KOBİ’lere yönelik 1 Milyon TL değerinde destek projesi başlattı. 


Proje kapsamında detaylı tanıtımların ve başvuru süreçlerinin sanayicilere aktarılması amacıyla ESO’da düzenlenen toplantıya, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESO Meclis Başkanı Süha Özbay, ESO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Düş, ESO Yönetim Kurulu Üyeleri, KOSGEB İl Müdürü Tarık Yılmaz, KOSGEB Danışmanları ve beraberinde çok sayıda sanayici katıldı.


Toplantının açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Üst limiti 1 milyon TL olan destekten bahsediyoruz. Aslında toplamda 100 milyon TL bütçeli bir program. Özellikle konusu da çok ilginç, dijital dönüşüm, yazılım ile ilgili. Oda olarak bu konuyu çok önemsiyoruz” dedi. 


ESO olarak üyelerinin gelişimine katkı için kendilerinin de ciddi projeler gerçekleştirdiklerinden bahseden Kesikbaş, “URGE yapıyoruz. Özellikle ihracatın artması ile ilgili olarak URGE projeleri ile yaklaşık 4 milyon dolar civarında rakam destekler kapsamında harcayabiliriz. Birine başladık devamı da gelecek. Şirketlerin tanınması, kurumsal dönüşümleri ile ilgili ciddi çalışmalar bunlar. Eskişehir olarak biraz geç kalmışız bu işlere. İkinci bir diğer önemli proje olan KOBİGEL’de aynı şekilde çok önemli. Bir üçüncüsü ise İstihdam Seferberliği. Burada ciddi teşvikler var. Bunlardan topyekûn faydalanmak gerekli, ESO olarak tüm destek projeleri önemsiyoruz.” diye konuştu.


KOBİGEL Programı ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan KOSGEB İl Müdürü Tarık Yılmaz, “Sanayicimizi hak ettiği yere getireceği destekler ile sanayici için önemli bir organizasyon içerisindeyiz. Ucu çok geniş olan bir alan içerisinde, yazılımlar, dijital teknolojik dönüşüm, sanayi 4.0 var. Bu desteklerde her proje için her firma için belirli bir üst limit var. Desteklerin tamamı hibe değil, tabi ki bir kısmı geri ödemeli. En çok dikkat ettiğimiz de firmanın finansal tablosu. Finansal tablonuzun teminat mektubu istediğimizde bunu alma konusunda sıkıntı yaşamaması gerekiyor. Proje yapabilen, analiz edebilen firmalar olmalısınız ki desteklerden yararlanabilesiniz. Uzman arkadaşlarımız ile birebir görüşmeler yaparak danışmanlık alabilir ve bu süreci verimli anlamda değerlendirebilirsiniz.” dedi.

KOBİGEL Destek Programı Proje Teklif çağrısında bulunan ve projenin tekliflerinden bahseden Yılmaz, “ KOSGEB olarak 2 çağrıda bulunuyoruz. Sanayicilerimize yönelik 2 teklifimiz var. Öncelikle belirtmek isterim ki her iki projenin başvuruları 04 Mart- 02 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecektir. Birinci teklifimiz; İmalat sanayi sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesi yönünde olacak. Birinci Proje Teklif Çağrısının genel amacı, yerli ve yetkin dijital teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletmektir. İkinci teklifimiz; İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin arttırılması yönünde. Buradaki amacımız, imalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2019, 01:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30