En doğru adayı çıkartacağız

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, ES TV'de yayınlanan Vaziyet programının konuğu oldu. Ali Baş, Cihan Yıldırım ve Arif Anbar'ın sorularını cevaplayan Çalışkan aynı zamanda gündemde yer alan konuları da yorumlamış oldu.

En doğru adayı çıkartacağız
banner127

İl Başkanı açıklamaları ve yorumlarında adaylar konusunda özetle şu ifadeleri kullandı.

100 GÜN OLDU

Göreve başlayalı 100 gün gibi bir süre oldu ancak ben bu partiye 15-16 yıldır hizmet eden birisiyim. Bizden önce görev tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 24 Haziran da bu parti 4. vekili kıl payı olarak kaçırmış. Göreve geldiğimizde dinamik, dingin, sürekli hazır bir teşkilat ile karşılaştık. Biz de daha iyi bir performansın üzerine çıkmak isteyen hedefler belirledik. Tüm ilçelerimizde danışma meclislerimiz var. Bu meclisler sayesinde bugün de yarında hep doğru işleri yapmak adına, hiç durmaksızın doğru işleri yapmaya çalışıyoruz. 20'şer 30'ar araçla ilçelerimize gittik ki oradaki arkadaşlarımıza destek verdik ve son gelişmeleri paylaştık. 100 gün içerisinde çok şey yaptık.

ADAY ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLADI

Genel merkezlerimizin talimatları doğrultusunda başvurular alınmaya başladı. 12 Kasım tarihine kadar devam edecek olan bu başvuruların tamamı online olarak alınıyor ve direkt olarak genel merkeze gidiyor. Ciddi bir oranda başvuru olacağını düşünüyorum. Partimize katkı sağlayan, Cumhurbaşkanımızın oy oranını arttıracak, partinin hedeflerine uygun adaylar ile hedefler belirlemek istiyoruz. Partili olmayan adaylara kapımız her zaman açık ancak adaylık başvurusu üzerinden reklam yapmak isteyen isimlerin partimiz üzerinden reklam yapmasını da engellemek istiyoruz. Doğru adayı bulmak adına, şehrimize katkı yapacak, ülkemize ve partimize katkı sağlayacak isimlerin olmasını istiyoruz. 110 bine yakın üyemiz var. Bu rakamlara ulaşmış bir partinin standartının yüksek isimleri aday olarak çıkartmak istemesi de son derece normal olarak karşılanmalı. İlla partili bir isim olacak diye de bir kuralda yok. Ben her hafta en az bir gün Ankara'ya gidiyorum. Genel Merkez ile koordineli çalışmaya çalışıyoruz. Seçimlere 5 ay gibi bir süre var. Çok yoğun bir süreç bizi bekliyor. En doğru adayı çıkartmak gibi bir hedefimiz var. Bu süreci doğru yürütmek zorundayız. Adaylarımız henüz belli değil.

HASAN GÖNEN İDDİALARI

Hasan Gönen'in adaylık başvuru yapmaması için hiç bir problem yok. Kendisi daha önce bizim adayımız olmuş, daha sonra rektörlük yapmış, şehir tarafından tanınan birisi. İsmi bilinen ve partimize yabancı olan birisi değil.

ADAYLARIN HEPSİNE EŞİT DESTEK VERİRİZ

Biz sadece önümüze bakarak Sayın Genel Başkanımızın talimatlarını uygulamaya çalışıyoruz. Eskişehir'de AK Parti doğru sıralama olmadığı için 4. vekili çıkartamadı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Biz teşkilatımızla Genel Başkanımızın talimatlarını uyguladığımız sürece başarılı olmamamız için hiç bir sebep yok. Adaylar kimler olursa olsun biz parti teşkilatı olarak kendilerine tam destek veririz.

İbrahim Yılmaz Kaynarca ve Volkan Doğan partiden tanıdığımız değerli arkadaşlarımız. Bu söylemlerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Genel Merkezden kendilerine istifa edin talimatı gelirse gereğini yapacaklardır. Bu hafta içerisinde tüm ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerimizin istifa etmeleri konusunda bize talimat gelecek ve biz de kendilerine ileteceğiz. Ancak bu istifa talimatları kesin olarak aday gösterilecekleri anlamına gelmez. İlerleyen dönemde bu isimlerin daha faydalı görevlerde yer alabileceği de olabiliyor. Herkesin gönlünün muradını versin. Teşkilatların beklenti içerisinde olması normal. Unutulmamalıdır ki, teşkilat içerisindeki isimler dışarıdan aday olan isimlere göre daha avantajlı durumdalar.

Adem Kara ve Orhan Durmuş isimleri içinde durum farklı değil. Genel Merkezden talimat gelirse istifa ederler. Yakıştırılmaları göstermiş oldukları başarılı performanslardan kaynaklı söylemler. Eğer ismi geçen isimler hakkında yorum yaparsak diğer adaylara haksızlık yapmış oluruz. Hepsi birbirinden kıymetli pırıl pırıl arkadaşlarımız.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2018, 02:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30