Eskişehir'de 1000 vaka yok!

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan Kanal 26 ekranlarında Gündem Özel programında Muharrem Esen'in sorularını yanıtladı.

Eskişehir'de 1000 vaka yok!
banner127

Zihni Çalışkan programda şu ifadeleri kullandı;

"Ülke olarak 10 Mart 2020 tarihinde belirsizliklerle dolu bir pandemi sürecine başladık. Daha önce öngörülebilir olan bir durum değildi bu. İlimiz olarak değerlendirecek olursak. Eskişehir’de herkes kendi üzerine düşen görevleri eksik yerine getirmeye çalıştı. İl Sağlık Müdürlüğünden, İl Emniyet Müdürlüğüne kadar herkes elinden geleni yaptı. Diğer Büyükşehirlere göre çok daha kontrollü bir şekilde, çok daha başarı yüzdesine sahip bir süreç sürdürdük. Eskişehir’in başarısının sırrı çok başarılı bir filyasyon çalışmasında gizli. Ülkemizde filyasyon çok doğru zamanlamalarla yapıldı ve başarılı sonuçlara imza atıldı. Filyasyon kelimesi tıpta hastalığın kaynağını bulmak anlamına gelmektedir. Özellikle bulaşıcı hastalıklarda yapılan hastalığın ilk ortaya çıkış nedenini bulmak için yapılan çalışma anlamına gelmektedir. Bu çalışmalar sayesinde de vaka sayılarının kontrol edilebilir ve yönetilebilir seviyede olmasını sağlandı. 

Eskişehir’deki hastanelerde bulunan toplam yatak kapasitesinin yüzde 30’u kadar hastanelerde hasta bulunuyor. Bu hastalarında en az yüzde 50’si Covid-19 nedeniyle yatan hastalar değil. 
Eskişehir’in ilçelerinde 6 tane AK Partili belediye var. Bu belediyeler bugüne kadar yaklaşık 2 bin adet erzak dağıtımı yapmış. 8 bin gıda kartı dağıtıldı. Vatandaşlara nakdi yardımlarımız devam ediyor. Ücretsiz maske dağıtıyoruz. 10 bin maske dağıtılmış. 65 yaş üzeri 10 bin vatandaşımızın gıda ihtiyaçları giderildi.  65 yaş üzeri vatandaşlarımızın sadece gıda ihtiyaçları değil tüm ihtiyaçları giderildi. Maaşlarının ve ikramiyelerinin alınması sağlandı, sağlık ihtiyaçları karşılandı. 
 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin de diğer illerde olduğu gibi halk ekmek ve su fiyatlarında indirime gitmesi lazım. Ciddi anlamda halka dokunan ve yardımcı olacak kararların alınması gerekiyor. Belediyelerin gelirlerinde İller Bankasından kaynaklı kesilmeyen bir kredi olmadığı için bu dönemde gelir artırımı söz konusu. Ekmeğin ucuzlatılması lazım. Şebeke suyunun ve Kalabak suyun fiyatlarının ucuz olması lazım. Malatya’da halk ekmek 50 kuruşa satılıyor. Eskişehir’de de neden olmasın. En azından pandemi süreci sona erene kadar düşük fiyat uygulamasına gidilmesi doğru bir karar olur. Toplu ulaşım ücretlerinde de indirime gidilmesi gerekiyor.

Maske kullanımı gayet güzel ama sosyal mesafe konusunda biraz daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Caddelerde uygulanan kimlik gösterimi ve ateş ölçümü işlemleri biraz halkımızı üzüyor olabilir ama bunlar sizlerin sağlığı için gerçekleştirilen işlemler.  65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız biraz bunaldı. Ama yavaş yavaş onları da rahatlatacak uygulamalara başlanacak.

ESKİŞEHİR'DE 1000'E YAKIN VAKA YOK!

Eskişehir’de 1000 koronavirüs vakası yok. Filyasyon nedeniyle evlerinde karantinaya alınan insanlar da bu sayıya dahil. Filyasyona dahil olan herkes vaka olarak kabul edilemez. Muhtemel vaka demek daha doğru olur. Şehrimizde 500 civarı hastamız bu hastalığı yendi. 25-26 civarı da bu hastalık nedeniyle vefat eden vatandaşımız oldu. Solunum cihazına ve yoğun bakımda olan hasta sayımız ise 17-20 arasında. Eskişehir’de bu sayıda hiç bir zaman 20’li sayıları görmedi. 

Eskişehir’deki sağlık çalışanları evlerine gitmek istemediklerini belirttiler. Daha sonra acil çözümler üretildi. Sağ olsun Eskişehir’in en önemli otellerinden birisi otelin iki katını sağlık çalışanlarına tahsis etti. Başka bir otel sahibi de otelin tamamını tahsis etti. Misafirhanelerimiz tahsis ettik. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 02:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30